Randers By

Watermusic bliver intet mindre end gigantisk

Peter Westphal, Randers Egnstater fortalte begejstret om tilblivelsen af Watermusic.

Det har været en stor proces at tilrettelægge Watermusic, og lave noget helt nyt, som ikke er lavet før, fastslog Peter Westphal fra Randers Egnsteater.

– Det er virkelig lykkedes os at få aktiveret en hel by, og vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser på det, sagde han.

– Historien om Watermusic er en lokalhistorie, men alligevel national og international. Fordi her i Randers kan vi sige, at vandet møder landet.

– Vi er glade for at kunne bidrage til Kulturby 2017, som vi synes er en vigtig ting, fordi det har været med til at kunne igangsætte og virkeliggøre Watermusic. Vi har forsøgt at lave en stor international forestilling, men på dansk.

Peter Westphal rettede en stor tak til de donorer og sponsorer, som har givet muligheden for at gøre arrangementet mulig. Han udtrykte også glæde over den store opbakning fra det lokale erhvervsliv i hele Randers Kommune, og den velvilje, som alle har udvist.

– Det handler om, at vi sammen kan lave en forestilling, som går lige i hjertet understregede Peter Westphal.

Der er solgt ikke mindre end 12.000 billetter, og det betyder udsolgt. Telefonerne ringer ustandselig på Egnsteatret. Der er stadigvæk mange, som er interesserede i at købe billetter, sagde teaterdirektøren.

En repræsentant for danserne fra Motionshouse, Junior Cunningham fortalte, at han har haft en fantastisk tid i Randers, og et frugtbart samarbejde med alle de øvrige involverede.

Til stede på pressemødet var også Kevin Finnan. Han er instruktør på Watermusic og er kunstnerisk leder af det britiske danse- og teaterkompagni Motionhouse. Kevin Finnan er kendt for, at integrere forskelligartede elementer ind i koreografien, samt udfordre scenens rammer. Eksempelvis har han gjort brug af både cirkusartister og gravemaskiner, ligesom strande, øde bygninger og andre udendørs lokaliteter har været baggrund for hans værker.

Siden Kevin Finnan etablerede Motionhouse i 1988, har han bidraget med store kunstneriske forestillinger og performances rundt om i Europa, herunder til festivaler og ved flere Europæiske kulturhovedstadsprojekter.

Blandt andet koreograferede han åbningsceremonien af De Paralympiske Lege i London 2012, der globalt blev set af over en milliard seere.

– Det bliver et stort og spektakulært show, og det mener jeg helhjertet, pointerede Kevin Finnan.

Scenograf Sus Haugland fortalte til Randers Netavis, at det har føltes som en lang rejse, og har fået et helt andet forhold til havnen.

– Det har været vidunderligt at få lov til at indtage havnen, erklærede hun.

– Alt uden undtagelse er efterprøvet flere gange, sikkerheden er altid kommet i første række, og det har været meget komplekst. Alt er jo nyt, og der har ikke været nogen at spørge til råds, bemærkede hun.

Sus Haugland har været involveret i projektet siden testen, som foregik sidste år. Siden februar måned i år har hun været i gang, men har på intet tidspunkt følt sig presset.

Pressechefen for Kulturby 2017, Peter Vestergaard karakteriserede Watermusic som et af Kulturbyens absolutte højdepunkter.

– Det er et fuldmåneevent, og dermed et kvalitetsstempel. Det vil være med til at afsætte varige spor efter kulturhovedstadsåret, sagde pressechefen, som samtidig takkede teaterdirektør Peter Westphal og Randers Egnsteater for en fantastisk event.

I det enorme show spiller lys og animationer en stor rolle. Det er lagt i hænderne på den spanske Karlo fra Logela Multimedia, godt hjulpet af mørket, eftersom forestillingerne finder sted lørdag og søndag klokken 22.00.

I alt er omkring 650 deltagere involveret i det gigantiske Watermusic.

Kommentarer