Spentrup

Vores Liv – Vores Drømme: Skolekomedie på Blicherskolen

Se billedserie Frederikke, Anne-Sofie og Katrine fra 5.b var alle tre med i den årlige skolekomedie på Blicherskolen I Spentrup. Foto: Thomas Kjærulff Torp.

Mere end 70 elever fra de tre 5. klasser optrådte onsdag formiddag og aften for en propfuld gymnastiksal på Blicherskolen i Spentrup. Det blev et brag af en skoleforestilling, der tog udgangspunkt i elevernes egne tanker og drømme.  

70 skolelever i alderen 10-11 år står på gymnastikgulvet fordelt i fire cirkler. Da dørene går op og publikum bestående af voksne, børn og bedsteforældre går ind, begynder samtlige elever at synge i kor.

“Gi’ os tiden tilbag’ og lad bruge ethvert timeslag. Dørene åbne og smilende slidt. Sådan er landet, jeg gerne vil kalde for mit”.

I den næste halve time viser Blicherskolens 5. klasser en skolekomedie, som under overskriften “Vores Liv – Vores Drømme” gav publikum et indblik i, hvordan én dag forløber for en elev i 5. klasse. Temaerne var blandt andet trælse forældre, kedsomhed, frikvarter, tanker om kærlighed og drømme om det liv, som for alvor skal til at begynde. Højdepunktet var måske sidst i forestillingen, hvor alle børnene “gik amok” i stroboskoblys til dunkende rockmusik fra Volbeat.

Se video af aftenens forestilling her:  (artiklen fortsætter under videoen)

Elevernes værk

Som noget helt nyt havde lærerne ikke bestilt drejebogen udefra, men bedt eleverne om selv at skrive stykket fra bunden. De blev sat til at skrive tekster før jul og har de seneste uger øvet sig frem til onsdag den 8. februar, hvor i alt fire forestillinger blev opført foran en fuld gymnastiksal – to om formiddagen og to til aftenens skolefest.

Frederikke, Anne-Sofie og Katrine fra 5. b skrev og fremførte deres tekst, der handler om drenge, som bringer skidt og snavs med ind i klasseværelset, når de har været ude at spille fodbold på skolens mudrede baner i frikvateret.

– Vi har længe gået og været trætte af al den mudder, der bringes med ind til timen, så det besluttede vi os hurtigt at skrive en tekst om, siger Frederikke, da rampelyset er slukket efter den første af de i alt fire forestillinger.

– Først var mange af os nok lidt tilbageholdne og generte, men efterhånden vænnede man sig til det, og nu har det faktisk været fedt at optræde foran et publikum, fortæller Anne-Sofie.

Fuldstændig fantastisk

Det er ikke kun eleverne i 5. klasse, der har haft en fest med forestillingen. I dagene op til generalforsamlingen har seks lærere knoklet i døgndrift for at blive klar. Den sidste lille krise var på dagen før generalprøven, hvor et par lærere måtte kravle helt op på gymnastiksalens tag for at dække de øverste vinduer med persienner, så lyset ikke kunne komme ind. Til trods for stærk vind klarede de heldigvis skærerne helt uden skrammer.

– Det har været fuldstændig fantastisk og også helt vildt sjovt for os lærere, som virkelig har grinet igennem sammen, fortæller Jane Jensen, klasselærer i 5.b. 

Hun suppleres af sin kollega, Nete Urbak, der er klasselærer i 5.c:

– I år har vi tænkt i nye baner. Hele vejen igennem har det været elevernes egne tanker og drømme, der har sat rammerne for processen. Det har også været spændende og lærerigt for os at følge med i, siger hun.

Fakta

Blicherskolens tre 5. klasser fremførte to forestillinger af “Vores Liv – Vores Drømme” om formiddagen – hvoraf den første var generalprøve – og to forestilinger til aftenens Skolefest. Om formiddagen var 7., 8., og 9. klasserne og de små elever, børnehavebørn og bedsteforældre inviteret. Om aftenen var det egne forældre samt 4. og 6. klasserne.

Kommentarer