Harridslev

Voltigering for alle i Harridslev Rideklub

Nyeste tiltag i Harridslev Rideklub er voltige – og hvad er det så lige?

Fra idag den 7. september og frem til og med 26. oktober inviterer Harridslev Rideklub alle til at prøve voltigering.

Voltige er gymnastik træning med grundig opvarmning, balance og smidighedstræning på først træhest og dernæst “rigtig hest”.

Målet er øget motorik/smidighed og indlevelse og viden om øvelser i træheste Cuppen, obligatorisk og kür program, med læring om konkurrenceformen.

Undervisere er Henriette Eriksen der er mangeårig voltigør og Ditte Dahl, der har væet elevunderviser i HARK i 10år – og så er hun også tidligere voltigør.

Intro måneden er støttet af DRF, da HARK bliver pilotprojekt for andre rideklubber for opstart af voltige.

Så kom med fra start og mød op idag!

Tilmelding kan ske på www.hark.dk under arrangement/Event – spørgsmål kan rettes til 40542644.

Mere fakta

Voltige er gymnastik på en levende hest, hvor man starter på en træhest, således at man kender øvelserne og så starter man på en rigtig hest i skridt og i takt med man får styr og erfaring så skal man op i galop.

Fysikken – styrke, smidighed og balance – er en stor del af kunsten, men det sociale er også en vigtig del, idet man kan deltage med hold på op til 8 personer.

HARK har allerede afholdt 2 intro dage – første i sommerferien med 20 deltagere, og gæstetræner Dorte Ballegaard, som udvælger voltigører til EM/VM i Jylland. Og den 31.august var 10 lokale deltagere igang fra 5-45år til smil og latter og god fysisk motion.

Flere nævnte at de havde brugt flere muskelgrupper på 1 time end til flere fitnesstimer – til stor morskab selvfølgelig.

Latter og morskab er sammen med det sociale fællesskab og motionen kerneværdier og klubben håber at få en ny sportsgren i klubbens brede vifte af tilbud.

Alle er velkommen – se mere på www.hark.dk.

Kommentarer