Fårup

Voldsom brand på Fårup Kro – står muligvis ikke til at redde

Se billedserie 17 brandfolk fra beredskabet i Randers og Hobro kæmpede i for at isolere branden til overetagen på Fårup Kro. Se flere billeder i galleriet. Foto: Gitte Hagsholm

Kort efter klokken 11 torsdag formiddag blev Beredskab og Sikkerhed Randers kaldt ud til Fårup Kro, hvor der var brand i taget. Beredskab og Sikkerhed Randers måtte have assistance fra Hobro til at få flammerne under kontrol.

Se video fra branden efter artiklen

Torsdag klokken 11.11 blev Beredskab og Sikkerhed Randers kaldt til kroen i Fårup, hvor der var gået ild i tagkonstruktionen.

Ilden var så kraftig, at beredskabet måtte have assistance fra Hobro, og foruden en stigevogn havde beredskabet fra de to stationer også medbragt to tankvogne og to sprøjter. I alt 17 brandfolk var på slukningsarbejdet.

Voldsom brand

– Det er en meget voldsom brand, men vi har fået isoleret den til overetagen, siger indsatsleder Niels Henrik Nielsen, da vi taler med ham en times tid efter alarmen.

– Men der er voldsom vandskade i stueetagen på grund af slukningsarbejdet, og derfor fokuserede vi ret hurtigt på at få inventar og værdigenstande ud af underetagen, fortæller han.

Skadeservice var også til stede for at hjælpe med sikringen af værdigenstande.

Indsatslederen forventer at slukningsarbejdet kommer til at tage hele eftermiddagen.

Ingen tilskadekomne

Overetagen er indrettet med værelser til udlejning, men ingen personer var i bygningen, da branden udbrød, fortæller Niels Henrik Nielsen. Og det bekræfter kroens indehaver, Hanne Hansen.

– Vi har haft tre overnattende gæster i nat, men de havde heldigvis forladt kroen. Og vores to andre lejere kom også ud i god behold (hvor den ene ligger i hovebygningen og den anden i et lille anneks til kroen, red.), fortæller hun.

Det står endnu uklart, hvad brandårsagen skyldes. Der havde været håndværkere i gang med reparationsarbejde på taget inden branden, men om det har nogen sammenhæng er uvist. Østjyllands Politi, som også var til stede ved branden, har tilkaldt teknikere for at klarlægge brandårsagen.

Kommentarer