Kultur og events

Vinelskere i Randers inviteres til at smage på ‘kongernes vin’

vingården Rizieri i Piemonte, Italien. Pressefoto

Glud Vin deltager for første gang i Børsens årlige Barolo Event. I Randers varmer man op med en uformel vinsmagning i butikken på Nikkelvej.

I næste uge 8. og 9. juni afholder Glud Vin Barolo & Friends Event i Aarhus og København.

Randrusianerne skal dog ikke snydes for at få del i glæderne, mener indehaver Jørgen Glud.

På onsdag 7. juni afholder Glud Vin på Nikkelvej derfor et arrangement, hvor der vil være smagsprøver og gode intro-tilbud på Barolo og andre vine fra Norditalien.

– Vi får besøg af italienske Elisa Giacosa, der repræsenterer fire af vores nye vinhuse i Piemonte i Norditalien, oplyser Jørgen Glud.

Deltager for første gang

Han fortæller, at det lokale arrangement skal ses som en opvarmning til det årligt tilbagevendende Barolo Event i København og Aarhus, der løber af stablen i uge 23 – og som Glud Vin nu deltager i for første gang.

– Italien har længe været danskernes favorit-land, når det kommer til valget af vin. Det mærker vi tydeligt og vi har derfor udvidet sortimentet af vin fra støvlelandet de seneste år for at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel, oplyser Jørgen Glud, der senest har udvidet sortimentet med de fire vingårde Rizieri, Tenuta Montemagno, Bric Cenciurio og Dogliotti 1870 fra det naturskønne Piemonte.

Derfor ser vin-importøren også frem til at deltage i den eftertragtede vinfestival, der traditionen tro finder sted på Børsen i København. Efter nogle års fravær er arrangementet i år atter at finde i Aarhus i Auktionshuset i Mejlgade.

Gratis at deltage

Barolo, der populært kaldes ‘kongernes vin’, vil være at finde i selskab med Barbera, Barberesco, Asti og andre berømte vin-venner fra Piemonte.

Arrangementet i Randers foregår klokken 13 til 18. Det er gratis og åben for alle, og tilmelding er ikke nødvendig. Læs mere på gludvin.dk

Jørgen Glud, ejer af Glud Vin. Pressefoto

 

Kommentarer