Kultur

Vinderplakaten for BørneKultur Ugen i Randers er fundet

Her er vinderne Astrid Huus Hasforth og Nikoline Østergård Larsen, som begge går i femte klasse på Kristrup Skole.

BørneKultur Ugen i Randers bliver afholdt i skolernes efterårsferie, men allerede nu er arbejdet med at lave aktiviteter i fuld gang. Til at udsmykke plakaten og programmet vælges hvert år en børnetegning.

Kulturelt Samvirke modtog i år 149 flotte forslag fra mere end ti forskellige skoler, der havde indsendt tegninger med temaet: LEG.

De tre dommere, museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum, kunstner Pia Græsbøll Ottesen og grafittientusiast Lisbeth Nielsen var på en svær opgave, for der var mange rigtig gode forslag i år, som også satte snakken i gang mellem dommerne om, hvad er leg egentligt?

Vinderne er Astrid Huus Hasforth og Nikoline Østergård Larsen, som begge går i femte klasse på Kristrup Skole, og om tegningen udtalte dommerne blandt andet, at årets vinder fører fantasi ind i forestillingen om, hvordan det er at være barn og de mener, at den er gennemarbejdet, smittende og iøjnefaldende, og

– Det er rigtig godt tænkt af vindertegneren, at billedet med legen som noget universelt, der binder mennesker sammen uanset om, man befinder sig i Danmark eller et andet sted på jorden, fortæller Pia Græsbøll Ottesen.

– Den har en sjov tanke og en meget stram opbygning, der også gør tegningen meget plakategnet. Samtidig fortæller den en historie, der tydeligt viser, hvordan man leger forskellige steder i verden på grund af de forskellige naturting og de mere etablerede legeredskaber.

– Det er en tegning, der er fyldt med flotte detaljer og flotte farver og har en meget morsom and med, slutter Lise Jeppese.

Vinderne fortæller, at pengene, de har vundet i konkurrencen, skal bruges på en hyggetur.

– Først skal vi i biografen og så på McDonalds eller en rigtig restaurant og hvis der er flere penge tilbage skal vi ud af shoppe og købe elefantsnot.

I deres fritid tegner de begge to og mens Nikoline synger i kor, så går Astrid til gymnastik i RgF og det synes hun er rigtig sjovt.

Noget andet der er sjovt, fortæller koordinator Jan Værum er, at netop RgF skal underholde til åbningen af BørneKultur Ugen på Værket lørdag den 14.oktober klokken 13.00.

Udover de dygtige lokale gymnaster kommer Børnebanditterne også. De spiller børnevenlige sange, der går hele jorden rundt med nogle af verdens mest markante musikgenrer. Der er gratis adgang til åbningen, så sæt allerede nu kryds i familiekalenderen.

BørneKultur Ugen glæder sig til at sende den smukke plakat og de spændende programmer ud til alle børn i Randers Kommune i uge 39.

Kommentarer