Kultur

Vinder af ”Danmarks bedste portrætmaler” udstiller på Paderup Gymnasium

Mathilde Olsen. Pressefoto

I morgen tirsdag den 7. maj klokken 16 åbner en kunstudstilling på Paderup Gymnasium med værker af Mathilde Olsen, som for nylig vandt DR’s konkurrence ”Danmarks bedste portrætmaler”.

Mathilde stammer oprindeligt fra Randers og gik på Paderup Gymnasium, så med udstillingen vender hun tilbage i vante rammer med sin nye kunst, og hun glæder sig meget, til at komme ’tilbage til rødderne’.

– Jeg er student fra Paderup Gymnasium i 2012 og husker min gymnasietid som en af de bedste perioder i mit liv. Ved åbningen af udstillingen holder jeg et lille oplæg, hvor jeg fortæller om vejen fra Paderup Gymnasium til selvstændig kunstner i København, siger Mathilde Olsen.

Værkerne på udstillingen er en blanding af kunstnerens arbejde fra de seneste par år. Der vil være originale værker, som består af akrylmaling på papir og glas og – ikke mindst – de populære dobbeltsidede glasmalerier, hvor motivet kan opleves fra begge sider.

På udstillingen kan man også se nogle af de værker, som seerne kunne følge tilblivelsen af i DR-programserien ‘Danmarks bedste portrætmaler 2024’, som Mathilde Olsen vandt i februar i år; her iblandt portrætterne af Jesper Nøddesbo, Gun-Britt Zeller, Sara Bro samt vinderportrættet af Sofie Gråbøl.

Ved åbningen den 7. maj klokken 16 giver Mathilde Olsen en introduktion til værkerne, hvorefter der også er mulighed for at stille spørgsmål.

Der vil være prints af portrætter og digitale collager, som man kan købe med hjem, samt en lille forfriskning til gæsterne.

Der er gratis entré, og alle er velkomne.

Portræt af Mathilde Olsen. Pressefoto

 

Kommentarer