Randers By

Videokonkurrence: fortæl din historie om Randers

De unge i Randers har mulighed for at fortælle en positiv historie om deres by i forbindelse med en konkurrence afholdt af kommunen.

En videokonkurrence af Randers Kommune og Ungerådet skal få ungdommen i Randers til at give deres bud på de kvaliteter, deres hjemby har.

Det sker i forbindelse med en brandingsproces, der skal sætte fokus på Randers’ gode kvaliteter.

– Jeg håber, at konkurrencen får flere unge til at reflektere over, hvad det der, de godt kan lide ved deres by og de steder, de kommer, siger Carsten Andersen, som er medlem af Ungerådet og sidder i juryen, der skal bedømme videoerne i konkurrencen.

Juryen vil bestå af – udover ungerådsmedlemmet – en studievært fra Radio ABC, videokloge folk fra Randers Bibliotek og medlemmer af det råd, der arbejder med at udbrede den gode historie om Randers. Og i den sammenhæng er der specielt også fokus på de unges stemmer og oplevelser med deres hjemby.

– De unge ser på byen og deres nærområder på en anden måde, end den voksne og ældre generation gør, så de kan fremhæve andre ting, end vi ser. Desuden har de også andre krav til, hvad en god by skal indeholde, mener Lone Andersen, rektor for Statsskolen og medlem af juryen.

Der er to konkurrencer: en for kommunens 8., 9. og 10. klasser og en konkurrence for de 16 – 22-årige. De bedste videoer i hver konkurrence bliver belønnet med pengepræmier.

Vindervideoen skal inspirere

Når videoen skal bedømmes, lægger Juryen vægt på, at videoen viser steder i Randers Kommune, som nødvendigvis ikke er kendte for alle randrusianere, men som de unge kan lide. Det må også gerne inspirere andre til at besøge, opleve og måske også bo i Randers.

– Vindervideoen skal give mig et indblik den unge borgers syn på Randers. Den må også meget gerne overraske mig og gøre mig glad, siger Carsten Andersen.

– Jeg lægger vægt på, at vindervideoen har nogle vigtige budskaber, der kan nå bredt ud, og så skal den også være af en vis kvalitet; det vil sige seriøs og godt filmet, siger Lone Andersen.

Der er sidste frist for at indsende videoen fredag d. 30. september 2016, og vinderne bliver fundet umiddelbart før efterårsferien. Man kan læse mere om videokonkurrencen på Randers Kommunes hjemmeside.

Kommentarer