Debat og politik

… Vi skal videre

Debatindlæg af Frederik Christensen, tidl. spidskandidat for Alternativet Randers

Ved kommunalvalget den 16. november gik randrusianerne til stemmeboksene. Et nyt byråd blev sammensat med stor opbakning til flertallet bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, SF, Radikale Venstre og DF. Det omfatter 77,4 procentpoint af alle afgivne stemmer.

De sidste fire år har ovenstående partier haft et ansvarligt samarbejde om politikken og udviklingen i Randers Kommune. Selvom nogle lister også har fået fremgang, er det ikke desto mindre en markant vælgeropbakning til flertallets kurs. Nu er det på tide at komme videre.

Kommunen skal videre med de projekter, som er blevet vedtaget i forrige og endnu forrige valgperiode. Klimabroen blev vedtaget endda før kommunalvalget i 2017, og nu skal projektet cementeres med en klar folkelig opbakning. Specialskolerne og folkeskoleområdet generelt skal forbedres. Og samarbejdet og tilliden til kommunens fagpersoner skal sikres.

Lokallisternes fatamorganapolitik er blevet udstillet og vælgerne har i allerhøjestegrad fravalgt de her protestpartier. Med undtagelse at Østbroen, hvis spidskandidat sandsynligvis er inhabil i sagsbehandling af netop Østbroen.

Vi skal videre. Og det kommer vi med et bredt, ansvarligt flertal – som vi heldigvis har fået!

Kommentarer