Ålum

”Vi har otte meter på arbejde, og vi elsker det”

Iværksætterparret Henrik Andersen og Gitte Toft på arbejde i haven ved deres hjem i Ålum

Ægteparret Henrik Andersen og Gitte Toft har satset privatøkonomien på at skabe en ergonomisk balanceplade til det stillesiddende kontorfolk. Steppie, hedder den, og den er lige nu godt på vej til at sparke døren ind til det internationale marked. Det hele foregår fra hjemmekontoret i landsbyen Ålum vest for Randers.

Efteråret har endnu ikke bidt sig fast sådan for alvor denne septemberdag i landsbyen Ålum vest for Randers. Solen er stadig i gang med at stå op, men den begynder at kigge frem bag skyerne, og ægteparret Henrik Andersen og Gitte Toft har taget plads i haven med Ipad’en og telefonen lige ved hånden sådan som de så ofte gør. Her er en smuk udsigt over Nørreåen.

– Det er tit, hvis vi lige går og tumler med noget i hovedet, at vi går herud. Vi gør også rigtig meget ud af markedsføring på Facebook, og det kan jeg jo ligeså godt sidde at gøre her, siger Gitte Toft.

Steppie er ”the missing link”

Sammen med Henrik Andersen har parret satset det hele. Haven, huset, ja hele deres økonomi, på en ide, de fik for tre år siden og som nu er godt på vej til at sparke døren ind til det internationale marked. Steppie hedder den. Det er en ergonomisk balanceplade, som skal få det stillesiddende kontorfolk op at stå.

– Langt de fleste, der arbejder på kontor, har mulighed for at stå op ved deres hæve-sænkebord. De gør det bare ikke, fordi man bliver træt og hurtigt kommer til at stå forkert, forklarer Gitte Toft, mens hun rejser sig og viser, hvad hun mener.

Hun står stille, og ret hurtigt står hun med vægten på det ene ben, så på det andet.

– Jeg tror, at alle, der har prøvet at stå bag et skrivebord kender til, at man meget hurtigt får en dårlig kropsholdning. Vi ser Steppie som ”the missing link” i kontormiljøer og det, som gør at folk rent faktisk kan stå bag skrivebordet i lang tid til stor gavn for folkesundheden, siger hun.

Ønskede ingen investorer

Når Henrik Andersen og Gitte Toft ikke lige sidder i haven, står de – naturligvis – selv på en Steppie hele arbejdsdagen i deres godt 9 kvadratmeter store hjemmekontor. Det var her, det begyndte. Herfra at de fik lavet de første prototyper, og herfra at ideen så småt begyndte at blive virkelighed.

– Vi har hele tiden troet så meget på ideen, at der egentlig ikke var nogen tvivl om, at det var det, vi ville satse på. Og vi ville ikke ud at finde investorer, som vi skulle til at stå til regnskab for. I stedet har vi stillet vores egen økonomi som sikkerhed for banken, siger de.

I starten fik Henrik Andersen og Gitte Toft masser af råd og sparring hos Erhverv Randers. Gennem Gittes netværk til den danske kontorforsyningsbranche fik de godt gang i salget i Danmark, og også ret hurtigt etableret eksportsalg. På nogle eksportmarkeder har de siden købt sig til hjælp til at etablere forhandlersalg. Det går godt, og selvom omsætningen stiger, insisterer parret på, så vidt muligt, at fortsætte med at drive virksomheden selv.

8 meter på arbejde

– Vi ønsker ikke at flytte eller udvide, og vi er faktisk slet ikke interesserede i at ansætte medarbejdere. I hvert fald ikke som det ser ud lige nu, fordi det vil ændre den frihed, vi har i dag. Vi har 8 meter på arbejde, og vi elsker det,” lyder det fra iværksætterparret, der i stedet satser på, at opgradering af i forvejen velfungerende, automatiserede processer via it-systemer kan erstatte behovet for fysisk at udvide virksomheden.

– Vi satser meget på at automatisere ordreprocesser og, at vi ellers køber os til hjælp fra gang til gang, når der er behov for det. Det er en udfordring at eksportere til flere forskellige lande, fordi hvert land er forskelligt, og her køber vi os nogle gange til hjælp, siger de.

Ud over Danmark, satser Henrik Andersen og Gitte Toft især på eksport til Tyskland og USA, men Steppie er også på markedet i Norge, Sverige, England, Holland ligesom de har lavet en licensaftale med et firma i Korea, som kommer til at stå for salget i den verdensdel under navnet Steppie Asia. Og det hele bliver altså styret med udsigt over Nørreåen fra hjemmekontoret i Ålum.

Fakta

Steppie er opfundet af iværksætterparret Henrik Andersen og Gitte Toft. Det er en balanceplade, som alle kan bruge og som betyder, at man kan stå op i længere tid.  Balancepunktet er nemt for kroppen at finde og pladen vipper meget mere kontrolleret end et standard balancebræt. Læs mere på steppie.dk

Sådan fik de ideen
Gitte Toft har i flere år arbejdet for firmaet MBT, der bl.a. fremstiller sko med rulleformede såler. For nogle år siden introducerede de stolen Back App, og her blev Gitte Toft ansvarlig for at opbygge Back Apps danske forhandlernetværk. Stolen inspirerede hende til at designe balancepladen.

Få hjælp til at starte som iværksætter
Hos Erhverv Randers kan du altid få assistance og vejledning, når du starter egen virksomhed. Dette er gratis for alle også ikke-medlemmer.

Kommentarer