Assentoft

Venstres Ungdom efterlader opkast efter fest på Assentoftskolen

Billede fra Venstre Ungdoms Landsstævne i 2015, hvor der også var fokus på, at de lejede lokaler ikke var blevet efterladt i ordentlig stand. Privatfoto.

Venstres Ungdom har i lørdags været samlet til fest i på Assentoft skole. Fra både forældre, børn og pedeller lyder det nu til, at den ikke er blevet leveret i bedste stand efter mere end 500 unge VU’ere har festet på skolen. Det skriver Randers Amtsavis.

Formand for Venstre Ungdom, Chris Preuss, fortæller til Randers Amtsavis, at partiet i forvejen har været opmærksomme på, at deres fester ikke skal tage overhånd.

– Selvfølgelig fester man, når der er 500 unge mennesker samlet. Vi gør dog det, at vi udstyrer deltagerne med et armbånd, og de kan kun købe alkohol, hvis de har armbåndet på. Bliver folk for fulde, klipper vi armbåndet, siger han.

Men på trods af forholdsreglerne, har der alligevel været noget af klage over mandag morgen, da folk igen mødte på arbejde på skolen.

– Pedellerne plejer at møde ind lidt før mandag morgen, når der har været fest. Denne gang må vi bare sige, at der var væsentligt mere beskidt, end der plejer. Der lå opkast rundt omkring og klassernes smartboards var taget ud af stikkene. Det sidste var ikke noget større problem, men det betød lige lidt ekstra tid for lærerne mandag morgen,« fortæller Ivan Mejrsk til Randers Amtsavis, der er sektionsleder i Teknisk Service og Vagt i Randers Kommune og derfor også leder for pedellerne.

VU’s formand: Det er bagateller

Forældre har klaget over, at børnene har fortalt om beskidte klasser mandag morgen. Det fortæller skoleleder Carsten Fredslund Andersen til Randers Amtsavis.

– Der har været nogle elever, der ikke synes, der var ordentligt rent, da de mødte mandag morgen. Der lå lidt øl et par steder, og det resulterede i nogle høje hvin, fortæller han og uddyber:

– Jeg kan bekræfte, at vi har haft 500 festglade unge mennesker til at holde fest, og at oprydningen lod meget tilbage at ønske, fortæller han.

Chris Preuss, formand for VU, er uenig i, at skolen blev efterladt på en uforsvarlig måde.

– Vi gik gennem skolen sammen med pedellen søndag, før vi tog hjem. Det gjorde vi for at lave et tjek af oprydningen, og først da han sagde god for det, tog vi hjem, fortæller han og fortsætter:

– Men det ændrer ikke ved, at det er vores ansvar, hvis det ikke har været godt nok. Ligegyldigt, om det er et enkelt bord eller hele skolen, så burde vi have opdaget det. Derfor har vi også tilbudt skolen at betale for den ekstra rengøring, der må have været, siger Preuss, og fortæller til Randers Amtsavis, at skoleleder Carsten Fredsund Andersen ikke mener, der er specielt meget at komme efter i sagen.

– Jeg hæfter mig ved, at han har sagt til mig, at det er bagateller, lyder det fra VU’s formand.

 

Kommentarer