Debat og politik

Venstre sikrer lidt flere penge til julegaverne i fremtiden

Af Michael Aastrup Jensen, Venstre

Folketingsmedlem, Østjyllands Storkreds

Regeringen har netop sikret de største personskattelettelser til danskerne i 10 år. Vi sender over 10 mia. kr. tilbage til mere end 3. mio. danskere landet over. Med skatteaftalen viser vi, at regeringen står på de hårdtarbejdende danskeres side.

Alle – især mænd – ved, hvor udfordrende det kan være at finde en god julegave til sin bedre halvdel. Man kan bruge timevis på at gå fra det ene indkøbscenter til det andet, eller på at besøge forskellige strøgforretninger. Men hvis man har gjort sit forarbejde godt nok, ender det som regel med et smil på læben juleaften. Men for nogen – særligt enlige forsørgere eller folk med lave indkomster – kan det være svært alene at finde en gave, der holder sig inden for budgettet. Den kolde juletid og stigende priser på alt fra energi til mad presser nemlig hårdtarbejdende danske familiers økonomi. Det gør vi nu noget ved.

I Venstre har vi altid ment, at det skal kunne betale sig at arbejde. Vi har lige så stor respekt for den selvstændigt erhvervsdrivende, som vi har for den enlige SOSU-hjælper eller kassemedarbejder, der knokler solen sort for at give sine børn mad på bordet. Men alt for ofte er forskellen mellem et lavtlønnet job og et liv på offentlig forsørgelse for lille. Det synes vi ærlig talt er både uværdigt og uretfærdigt. Uværdigt, fordi SOSU-hjælperen eller kassemedarbejderen fortjener at opleve bedre levevilkår ved at påtage sig et arbejde end ved at vælge et liv på offentlig forsørgelse. Uretfærdigt, fordi mange lavtlønnede slider fra morgen til aften samtidig med, at de skal betale nogle af verdens højeste skatter. Derfor er vores skattereform en skattereform for det arbejdende folk.

Vores skattereform giver en almindelig familie i arbejde ca. 6000 kr. mere om året. Enlige forsørgere får endnu mere ud af aftalen. De får en skattelettelse på ca. 8000 kr. årligt. Samtidig halverer vi topskatten for 280.000 personer, herunder 100.000 faglærte og ufaglærte. Vi hæver også fradraget for seniorer, der vælger at blive længere tid på arbejdsmarkedet. Det er blot et udpluk af de mange danskere, der får gavn af regeringens skattereform. Skattelettelserne kommer oveni massive investeringer i velfærd, sundhed, klima, forsvar, en ekstra ældrecheck og et historisk løft af psykiatrien.

Om man vil bruge sin skattelettelse på julegaver, blander vi os naturligvis ikke i. Men i Venstre er vi stolte over at sende et historisk beløb tilbage i det arbejdende folks lommer. I min optik, er det en god måde at ønske danskerne en rigtig glædelig jul.

Kommentarer