Assentoft

Venstre i Randers baner vejen for bedre mobildækning

Debatindlæg af: Jens Peter Hansen (V),
Medlem af Randers byråd og genopstiller til kommunalvalget.

Kommunernes lejepriser forhindrer god mobildækning. Sådan lød udmeldingen fra Telebranchen i en artikel for nylig.

Telebranchens påstand går på, at selskaberne skal forhandle fra position til position om hvad priserne skal være. Det skaber uforudsigelighed, og det bliver mindre attraktivt for teleselskaberne at udbygge, og i sidste ende får borgerne og erhvervslivet ikke den bedst mulige dækning, mener Teleindustrien.

I Venstre er vi i den grad opmærksomme på dårlig mobildækning – flere af os bor, hvor der er langt mellem husene og mobilsignalet af elendig kvalitet.

Som kommune bør vi gøre det så let som muligt for teleselskaberne at etablere flere master/antenner i vore landområder. Derfor stillede jeg på Miljø- og teknikudvalgsmødet i torsdags forslag om, at Randers følger nordjyske kommuners eksempel, ved at beregne lejen ud fra Skats offentlige ejendomsvurderinger – den såkaldte Metode 1.

Det betyder en noget lavere lejeudgift for teleudbyderen, og først og fremmest vil teleudbyderen med sikkerhed vide, hvad lejeprisen vil være på en given placering.

Udvalget var principielt med på ideen, men valgte at afvente en samlet sag for lejeaftaler omfattende også master og antenner i Randers by. Lidt øv, at vi ikke straks traf den beslutning, der forhåbentlig vil føre til flere master og dermed bedre mobildækning.

Kommentarer