Debat og politik

Venstre inviterede til valgfest og valgflæsk i midtbyen lørdag

Finansminister og næstformand i Venstre, Kristian Jensen havde rykket et par timer ud af sin egen valgkamp i det vestjyske, og var kørt til Randers til Michael Aastrups havefest, for at give ham sin støtte.

Venstres lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen havde lørdag inviteret alle interesserede til havefest i Asentoft, hvor han bor med sin familie, men på grund af usikkerhed om vejret, blev arrangementet flyttet til Venstres valgbutik i Randers midtby.

Arrangementet startede klokken 13.00, og her var der trods lokationen havestemning fra start, med valgflæsk og frankfurteren på grillen, samt øl og vand til gæsterne. Mange mennesker havde takket ja til invitationen og havde måske benyttet formiddagen til en shoppetur i byen.

Af de mere prominente gæster var Næstformand i Venstre og nuværende finansminister Kristian Jensen mødt op for at give sin støtte til sin østjyske folketingskollega.

Det var derfor en glad og valgoptimistisk Michael Aastrup, der efter en halv times tid bød velkommen og holdte en af sine sidste valgtaler inden på onsdag den 5. juni..

– Grundlovsdag slutter en lang valgkamp, og det har været godt, at have lang tid til at diskutere politik og ikke mindst lokale ønsker og udfordringer. Det har også gjort et udslag i meningsmålingerne, for nu kan vi se, at Venstre faktisk går frem, indledte han.

– Som det eneste af Venstres folketingsmedlemmer bor jeg her i Østjylland, og der er ingen tvivl om, at det gør en stor forskel i mit politiske arbejde, at Østjylland er en del af mig og min families hverdag. Når vi taler udvidelse af E45, så oplever jeg selv kø-problemerne, når jeg kører til København – og ellers skal min hustru nok gøre opmærksom på det, da hun dagligt pendler fra Assentoft til Horsens.

– I Venstre har vi fremlagt en plan, og ikke mindst finansiering, for udvidelsen af E45 hele vejen fra Vejle til Randers. Det er med al respekt mere end, hvad Socialdemokraterne har formået. De har fremlagt en ikke-prioriteret liste over infrastrukturprojekter. Det kan de tusindvis af østjyder, der holder i kø hver dag, ikke bruge til meget. For der er absolut ingen garanti for, at udvidelsen bliver til noget, hvis Mette Frederiksen overtager nøglerne til statsministeriet.

– Siden jeg blev valgt til folketinget har jeg gjort en dyd ud af at være en lokal ambassadør. Samtidig har det været vigtigt for mig, at samarbejde med de øvrige østjyske folketingsmedlemmer for at skabe lokale resultater. Fra min tid som borgmester, så ved jeg, hvor vigtigt det er at kunne samarbejde med politiske modstandere, det giver nemlig mulighed for flere resultater. Det er der god brug for her i Østjylland.

– Jeg vil ligge mig i selen for at skaffe endnu flere statslige arbejdspladser til Østjylland, samt at disse bliver suppleret med uddannelsespladser udenfor de store metropoler. Vi skal have udvikling i hele Danmark og derfor skal vi fortsætte processen med udflytninger.

– Også på sundhedsområdet ser jeg det som helt afgørende, at vi sikrer, at der fortsat er lokale sygehuse, samt at vi får udbygget sundhedshusene, således at flere former for behandling kan klares tættere på hjemmet. Det er især vigtigt for vores ældre medborgere, men også vi børnefamilier kan have fordel af, at det lokale sundhedshus kan klare flere af de ting, som de fleste familier med småbørn løber ind i.

– Det har været en fornøjelse at møde så mange østjyder her i valgkampen og det har været hver en times fravær af søvn værd. Når krydset skal sættes, så husk at stemme personligt og lokalt. Det er med til at gøre en forskel for Østjylland, at vi har folkevalgte fra flere forskellige partier, der bor og kender vores del af landet.

Vejret artede sig uden regn, og der var lagt pølser og flæsk på grillen, som blev passet med kyndig hånd af Uffe Færch, som her ses i midten.

Kommentarer