Debat og politik

Venstre går til kamp mod banderne

Af Michael Aastrup Jensen, Venstre

Folketingsmedlem, Østjyllands Storkreds

Alle har ret til at leve i tryghed i Danmark. Det forhindrer bandekriminalitet dog mange steder i landet. Det så vi senest på Christiania, hvor uskyldige er blevet ofre for bandernes kriminelle opgør. Det kan vi ikke tolerere.

Venstre har derfor sammen med regeringen lanceret en ny bandepakke. Bandepakke IV indeholder 39 tiltag, som vil indføre mærkbare konsekvenser for de kriminelle bander. Vi vil bl.a. gøre det strafbart at rekruttere unge til kriminalitet, og øge straffene for ydmygelsesvold samt besiddelse af skydevåben og knive. Vi vil derudover stille flere økonomiske bagmænd til ansvar. Disse bagmænd udøver ikke selv de kriminelle handlinger, og vi giver derfor politiet flere værktøjer til at efterforske disse bankmænd. Vi skærper også strafzonen og opholdsforbuddet på Pusher Street på Christiania og ændrer retningslinjerne for udvisninger, så udenlandske kriminelle lettere kan udvises.

Bandepakken ligger i forlængelse af Bandepakke I, II og III, som har gjort et stort arbejde – allerede nu sidder hver tredje rocker- og bandekriminel i fængsel. Vi skal længere endnu. Vi vil i Venstre derfor fortsat kæmpe for, at man kan leve i tryghed i hele Danmark.

Kommentarer