Debat og politik

Ved politikere ikke hvad de har sagt ja til med Byen til Vandet

Læserbrev af Erik Bo Andersen, Østbroen

Jeg bliver alvorlig bekymret, når jeg ser et opslag i Amtsavisen om, at Pakhuset ikke får forlænget deres  lejeaftale som udløber i 2028. 

Ikke fordi det er nogen nyhed, hvis man ellers har læst Udviklingsplanerne for Byen til Vandet, eller er det  Flodbyen Randers, for her er ganske rigtigt i projektmaterialet placeret boliger. 

Nej min bekymring sker, fordi der i en tråd på Facebook Randers, er to tidligere politikere Jens Kristian Lauersen, dengang Beboerlisten nu Byrådskandidat for SF og Kim Kristensen, dengang DF komme med  følgende udtalelser: 

Kim: ”Så meget for løfterne om at bevarer et havnemiljø” – Til det svarer Jens Kristian Jens: ”ja, det var vist ikke lige det vi sagde ja til, Kim i sin tid” 

Jens: ”I øvrigt kan jeg da heller ikke se af planerne, at bolig lige der var en forudsætning. Måske har jeg ikke  kigget grundig nok”. 

Kim: ”Der står en model på Dronningekajen. Tror da lige, jeg skal hen at kigge på den”. 

Det er bekymrende, at to tidligere Byrådspolitikere der har været med til at sætte dette i gang, ikke kan  genkende de løfter der åbenlyst er afgivet eller har de bare ikke har været grundige nok i deres behandling  af sagen. 

MEN…… det stopper langt fra her, for så huskede jeg på Byrådets drøftelser d. 7/9-2020 hvor  udviklingsplanen skulle vedtages, her kom endnu flere udmeldinger der giver panderynker på, om de  overhovedet ikke ved hvad de har igangsat? 

Mogens Nyholm, Radikale – ”Det er en rammeplan der løbende kan justeres” 

Daniel Madié, Konservative – ” Jeg vil kæmpe med næb og klør for at vi ikke skal ødelægge det sidste  originale kajmiljø vi har dernede, fordi folk gå ned for at se et havnemiljø og for at hygge, ikke se på boliger. Lad nu være at rykke et Pakhus ned med alt den herlighed de laver, lad nu være” 

Katrine Fruelund, Venstre – ”Det kan da godt være noget skal justeres” 

Kæreste venner, I kan ikke ændre noget som helst, for så falder økonomien totalt sammen, hvilket man kan  se i notatet fra forvaltning på Økonomiudvalgsmødet i afslaget til Pakhusets lejekontraktforlængelse. 

Jeres udviklingsplan, som I troede I kunne ændre på, er låst. For hvis ikke der bygges nok, så er planen ikke  realiserbar, og så er underskuddet bare større end kalkuleret. 

I har solgt jer for ussel mammon, og I ved ikke engang, hvad I har vedtaget. 

Vågn nu op. Sæt foden ned. Kom til fornuft, og lad os så se de næb og klør der sikre Pakhuset og nej til en  tåbelig plan? 

Kommentarer