Debat og politik

Valgløfte: 40 millioner kroner ekstra til idræt og sundhed

Valgforbundet omfatter Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Nye Borgerlige.

Fem borgerlige partier, med Venstre i spidsen, har et løfte til vælgerne før kommunalvalget. De vil sammen tilføre 20 millioner nye kroner til breddeidrætten og yderligere 20 millioner nye kroner til forebyggelse og sundhed.

Det kom frem, da de fem partier i valgforbund holdt pressemøde fredag formiddag.

En forudsætning for tilførsel af de ekstra midler er, at det lykkes fem partier at danne fleretal i det nye byråd. Ud over Venstre omfatter valgforbundet Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Nye Borgerlige.

– Efter vi vedtog at bygge Multiarenaen – også kaldt Hal4 – har mange foreninger og idrætsklubber, især i landdistrikterne, været bekymrede for, om pengene til nybyggeriet vil gå ud over tilskud til lokale aktiviteter, projekter og renoveringer, fortalte borgmester Claus Omann Jensen fra Venstre.

– Den bekymring vil vi gerne komme i forkøbet. Derfor har vi i valgforbundet fundet 20 millioner kroner ekstra til breddeidrætten. Idrætsklubber og andre foreninger rundt omkring i Randers Kommune behøver ikke frygte, at de vil miste tilskud til projekter og aktiviteter, fortsatte Claus Omann Jensen.

Han påpegede, at Venstre sammen med Dansk Folkeparti allerede i det for nyligt vedtagne budgetforlig har afsat 13,5 millioner kroner til idrætten. Disse millioner er de fem partier nu enige om at supplere med yderligere 20 millioner kroner over de næste fire år.

Pengene er i kassen

Til spørgsmålet om hvor pengene skal komme fra, og hvem der i kommunalbudgetet så må undvære de 40 millioner svarede borgmesteren:

– Ingen skal undvære de 40 millioner. Vi er i den situation, modsat da vi overtog ledelsen af kommunen, at der er penge i kassen. Lige nu har kommunen faktisk 100 millioner i råderum, og i alt lægger vi her blot beslag på en fjerdedel af det samlede råderum, vi forventer de næste fire år.

– Vi har hele tiden kommunikeret ud, hvad vi vil og det bliver vi ved med. Vi ved idræt er en vigtig ting, og vi har vist vejen de sidste fire år med ekstra penge til drift og anlæg, at vi gerne vil have idrætten udvikler sig i hele kommunen.

Liberal Alliance med Anders Burlund i spidsen, går ind for, at der skal kunne udstedes et fritidspas, hvor også familier med lav indkomst kan sende deres børn til fritidsaktiviteter. Og her mener man ikke kun sport. Det kunne også eksempelvis være at gå til spejder.

Der bliver også givet 20 millioner til sundhedsområdet – der skal sættes mere ind med forebyggelse både til børn, unge og ældre og her har idrætten også en stor betydning, mener partierne.

Kommentarer