Coronanyt

Vaccination mod Covid-19 af +85-årige går nu i gang

Statens Seruminstitut har nu inviteret målgruppe 3 – de +85-årige til vaccination mod Covid-19. I Randers Kommune drejer det sig om knap 1700 personer. For dem, der har brug for hjælp, står Randers Kommune klar.

Invitationen er sendt ud i e-boks eller via fysisk brev til den enkelte borger i målgruppen.

“Vi håber meget, at pårørende har mulighed for at hjælpe med at booke tid til vaccination og ledsage/køre til vaccinationen. Jeg er sikker på, at det vil være mest trygt for vores ældre medborgere. Men for dem, der ikke har den mulighed, står Randers Kommune klar med hjælp til at booke vaccination og transportere,” siger Lene Jensen, omsorgschef i Randers Kommune.

Den hjælp yder Omstillingen i Randers Kommune, hvor medarbejderne sidder klar på telefonnummer 89151515 til at guide videre til både at booke en vaccinationstid og eventuelt også få hjælp til transport til vaccination.

Ifølge Statens Seruminstitut får 260 borgere tilbudt Moderna-vaccinen fra onsdag i uge 6 i vaccinationscenteret på Kirketerpsvej i Randers. Samtidig får 1200 borgere tilbud om Pfizer-vaccinen.

Booking af tid foregår på www.vacciner.dk.

De borgere i målgruppen, som Randers Kommune kender – for eksempel fordi der leveres hjælp, går Randers Kommune nu i gang med at kontakte direkte for at høre, om der behov for hjælp til vaccination, eller om den enkelte kan selv eller får hjælp af sine pårørende.

De borgere i målgruppen, som ikke er i kontakt med Randers kommune, kan også få hjælp til booking og transport, hvis der ikke er pårørende som har mulighed for at stå til rådighed.

Kommentarer