Nørbæk

Vårmarkedet i Hvidding flyttede til Nørbæk

Da Hvidding forsamlingshus sidste år blev jævnet med jorden, blev Peder “Degn” Pedersens kræmmermarked samtidig hjemløs. Løsningen lå i Nørbæk, hvor forsamlingshuset forrige lørdag lagde rammer til en glædelig “genopstandelse”.

”Den enes død, den andens brød”. Det er den på samme tid triste og glædelige sandhed for to landsbysamfund – naboer, men beliggende i forskellige kommuner.

Borgere i landsbyen Nørbæk, som ligger i den yderste vestlige udkant af Randers Kommune, har længe efterlyst flere aktiviteter i byens forsamlingshus – i bestræbelserne på at redde byens samlingssted.

I landsbyen Hvidding, som er den yderste østlige ‘bastion’ i Viborg Kommune – 5 kilometer derfra – valgte man omvendt sidste år at nedrive landsbyens forsamlingshus.

Hermed måtte en over 10 år gamle tradition med Vårmarked i selvsamme forsamlingshus indstilles.

‘Genopstandelsen’

Hovedpersonen bag kræmmermarkedet i Hvidding, Peder ”Degn” Pedersen lod sig dog ikke slå ud, og efter et års pause genopstod Vårmarkedet i Nørbæk forsamlingshus lørdag 11. marts – og det med succes, lød vurderingen, da avisen kiggede forbi.

– Der har været pænt besøgt, siden vi åbnede dørene, så  jeg er meget tilfreds, siger Peder Pedersen, som håber, at det nu er starten på en ny tradition i Nørbæk.

Kunderne kommer mange forskellige steder fra, så beliggenheden har på den måde ikke så meget at sige.

– Mange kører bare en tur i landskabet, og når de ser et skilt med ”loppemarked” eller ”kræmmermarked”, ja så kører de efter det. Sådan nogle ser vi mange af, fortæller den lokale kræmmer.

Der blev også sørget for mad og drikke til de forbipasserende gæster, som blandt andet kunne købe hjemmelavede frikadeller med kartoffelsalat.

Alt i alt en god start i Nørbæk, som Peder Pedersen allerede ser frem til at gentage om et år. I mellem tiden skal han selv ud og deltage i kræmmermarkeder over det ganske land.

Kommentarer