Randers By

Utraditionelt traditionelt jazzorkester

Foto: Peter Langwithz Smith.

Jazz Randers præsenterer torsdag den 2. december det nærmeste foreningen i år kommer til en julekoncert. Ja, der kommer ingen ”Last Christmas”, men aftenens orkester, Mads Jørgensens Jazz Kapel, lover julenumre på repertoiret og er i det hele taget et noget utraditionelt traditionelt jazzband. Koncerten finder sted på Underværket.

Det traditionelle består i, at Jørgensens Jazz Kapel primært leverer New Orleans-jazz med spilleglæde og begejstring. Det utraditionelle ligger i, at musikerne ofte behandler melodierne med et tvist, der gør dem til deres egne versioner. Og derudover tager orkestret nogle af nutidens yderst forgængelige hits under kærlig behandling. Det gælder bl.a. temaet fra ”Druk” og en enkelt ”banger” fra diskoteksverdenen, der bliver udsat for jazz.

Et af bandets populære numre er deres udgave af ”Midnight In Moscow”, der faktisk lå på hitlisterne i de tidligere 60’ere side om side med populære popnavne. Måske var det netop den sang, der startede Mads Brink Jørgensens karriere:

”Jeg faldt selv for Moskva Nætter (kært barn har mange navne) på en tur til Skt. Petersborg med konservatoriet, hvor vi blev indkvarteret i en stor betonklods lang uden for byen og spillede for ferierende russere, der kneb en tåre, når vi spillede deres vemodige sange i solnedgangen. Og efterfølgende i en genbrugsforretning i New York, hvor den blev spillet på anlægget, på banjo, af alle ting.

Så måtte jeg have den banjo. Og har ikke fortrudt købet endnu, ja faktisk har jeg fået en banjo mere.

I en anden farve, naturligvis”.

Fortæller Mads Jørgensen, der siden er konservatorieuddannet netop på banjo. Han synger også i sit orkester, og det samme Søren Pedersen, der desuden spiller vaskebræt. Anders Bast Pedersen er den tredje sanger, når han ikke lige spiller saxofon. H.C. Erbs spiller trompet, og da orkestrets faste bassist har barselsorlov, bliver det såmænd formanden for Jazz Randers, Jacob Venndt, stand in, hvilken hverken gør munterheden eller den musikalske kvalitet dårligere.

Når dørene åbnes kl. 19 torsdag 2. december bliver publikum mødt af Wilhelm Skjerk, der spiller live på klaver. Skjerk studerer på MGK-Ø og har forinden gået på Klejtrup Musikskole. Unge under 25 år har i øvrigt som altid gratis adgang til aftenkoncerterne hos Jazz Randers, som slutter sæsonen med et nytårsshow den 28. december. Her er det East Harbour Jazz Band, der underholder.

Kommentarer