Randers By

Unge talenter opsætter stor totaloplevelse i Randers Kulturhus

Hvad er – eller hvordan er identitet? Det tema bearbejder en række unge med talent inden for dans, musik, billedkunst og teater.

I den kommende tid prøver de kræfter med en stor opsætning, som udspiller sig i Randers Kulturhus den 29. november 2019. Projektet hedder ID og er en del af Randers Kommunes talentstrategi på kulturområdet.

Talentfulde unge fra Paderup Gymnasium, Statsskolen, Randers HF og VUC, Randers Kunstmuseum, Randers Musikskole, Randers Egnsteater og Turbinens talentprojekter er i den seneste tid blevet prikket på skulderen og spurgt, om de vil være med til at arbejde sammen på tværs i et flere måneder langt talentforløb. Forløbet indebærer – ud over en masse øvedage – også workshops og foredrag. Talentudviklingsprojektet er en del af den regionale kulturaftale Østjysk Vækstbånd og støttes af Randers Kommunes Sundheds-, idræts- og kulturudvalg samt Kulturministeriet. Det sker blandt andet på baggrund af et ønske om, at de unge skal være en del af den kulturelle dagsorden.

– Kultur og kunst har en værdi i sig selv og giver energi til byens liv. Derfor handler talentudvikling ikke bare om at give de unge mennesker noget at lave i deres fritid – vi forsøger i stedet at give dem det bedst mulige grundlag for, at de kan udvikle sig og arbejde med deres talent, så det kan realiseres og gøre Randers til en stærkere kulturby – siger Louise Høeg, formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune, og fortsætter: – Jeg glæder mig helt vildt til at se de unges take på temaet identitet.

Kulturhuset forvandles
ID-Projektet kulminerer den 29. november, hvor Randers Kunstmuseum og Kulturhusets rum sætter scenen for den kunstneriske totaloplevelse. Gæster guides i hold gennem husets rum og præsenteres for forskellige bud på, hvad identitet er, formidlet gennem dans, teater, billedkunst, digital kunst, ord og musik.

– Jeg er rigtig glad for, at vi har mulighed for at bruge kulturhusets rum som ramme for ID-forestillingen. De mange lokaler, som den store bygning rummer, giver mulighed for at skabe en unik oplevelse, som på forskellig vis understøtter de forskellige optrædeners særegenheder. Det er vigtigt at støtte op, når et talentudviklingsprojekt som dette bliver sat i søen; her i Randers har vi mange dygtige unge mennesker og institutioner, som gør et godt arbejde for at udvikle dem, men det er helt oplagt, at vi også arbejder sammen for at løfte talentmassen til et nyt niveau – siger museumsdirektør ved Randers Kunstmuseum, Lise Jeppesen.

Arrangementet løber af stablen den 29. november i Kulturhuset. Arrangementet foregår i tidsrummet 17-19:30, hvor grupper af 50 mennesker bliver ført rundt i Kulturhuset af unge guides – hvert hold med cirka et kvarters forskydelse.

Kommentarer