Randers By

Ukrainere kom på sejltur med Lillebjørn på Randers Fjord

Se billedserie Lørdag stævnede Lillebjørn ud på sejltur med en gruppe ukrainere. Foto: Jan Szwed. Se flere billeder i galleriet

En gruppe ukrainske flygtningebørn og -voksne i Randers var lørdag på sejltur med det gode skib Lillebjørn. Her fik de masser af luft i håret og oplevet deres ‘nye’ by fra vandsiden. 

Lørdag formiddag var der arrangeret havnerundfart og sejltur på fjorden med Lillebjørn, for en gruppe ukrainske flygtninge, der fik en hyggelig oplevelse, og så fik de oplevet den by, de nu bor i, fra vandsiden.

Det var to herboende ukrainere, Olga Lykke, Vorup, og Hanne Dyvak, Kristrup, der havde fået arrangementet i stand gennem den ukrainske forening ‘Lastivka’ og i samarbejde med Randers Kommune og Lillebjørn.

Det var et populært initiativ, og Lillebjørn, som kun må have tolv passagerer med ad gangen, måtte stævne ud to gange, så alle kunne få en tur.

Vejret var godt, og de omkring 20 børn og voksne havde nogle dejlige timer ude på fjorden. De store drenge var ekstra begejstrede, fordi de havde fået lov af skibsfører Morten Sarvig til at prøve styre skibet undervejs.

Første hold på fjorden. Skibsfører Morten Sarvig ses bagved til venstre. Foto: Jan Szwed
Næste hold på fjorden. De store drenge var begejstrede fordi, de fik lov til at styre Lillebjørn. Foto: Jan Szwed

Kommentarer