Gjerlev

Uenige om ansvar – nu vil de øge samarbejdet

Hverken Politi eller Dyrenes Beskyttelse vil i dag tage ansvaret for, hvorfor der skulle gå mere end ét år fra en borgeranmeldelse til myndighederne endelig rykkede ud og fandt 27 vanrøgtede hunde – og senere 19 yderligere – skjult på en ejendom mellem Hald og Gjerlev.

Randers Netavis har i flere artikler behandlet sagen om de mange vanrøgtede hundehvalpe. Sidst kunne vi fortælle, at Dyrenes Beskyttelse allerede for mere end et år siden skulle have anmeldt stedet til politiet.

Politiinspektør Lau Thygesen, Østjyllands Politi kan imidlertid ikke bekræfte, at politiet har modtaget en sådan anmeldelse om forholdene på stedet.

Lau_thygesen_Pol_lille
Politiinspektør Lau Thygesen, Østjyllands Politi

– Vi kan ikke se, at der skulle være indgået en anmeldelse. Vi har i hvert fald ikke registreret noget om sagen konstaterer han.

Politiinspektøren forklarer samtidig, at han ikke stiller spørgsmålstegn ved, om at Dyrenes Beskyttelse har ringet.

– Men hvis der forelå en anmeldelse, burde den naturligvis også være registreret. Jeg kan selvfølgelig ikke sige med 100 procents sikkerhed, om vi har misset en anmeldelse, men jeg tror det ikke, konstaterer Lau Thygesen overfor Randers Netavis.

Til gengæld blev en anmeldelse registreret hos Østjyllands Politi den 27. december 2016, Denne gang var det en anden borger, som var bekymret for, at der skulle være vanrøgtede dyr på adressen i Gjerlev. Ifølge Lau Thygesen var første gang, politiet blev opmærksomme på, at et eller andet var galt.

Østjyllands Politi tog kontakt til den dyrlæge, som anmelderen havde henvendt sig til, med den hundehvalp, som hun har købt på stedet.

– Dyrlægen forklarer til os, at hun ikke er bekymret for hundehvalpen. Den var ikke underernæret, men fik dog en kost-kur, så den kunne tage på, oplyser Lau Thygesen.

Den 7. februar kørte politiet på eget initiativ alligevel ud til adressen i Gjerlev for at følge op på anmeldelsen.

– Vi må jo desværre konstatere, at der i høj grad var noget at komme efter, da vi finder 27 hunde, som lever under kummerlige forhold, siger politiinspektøren.

Efterfølgende fik politiet informationer om en anden bygning i nærheden, hvor flere hunde tilhørende samme ejer, skulle befinde sig.

– Her konstaterede vi desværre yderligere en del vanrøgtede hunde, der levede under kummerlige forhold. Også en del, der allerede var døde, fortæller Lau Thygesen.

Østjyllands Politi har for nylig etableret en sektion, som arbejder med særlige sager, herunder sager, der omhandler dyreværnsloven.

– Vi har afsat en del ressourcer, som kan arbejde med den type sager, og derfor er vi nu meget fokuserede på området, pointerer politiinspektør Lau Thygesen.

Politiinspektøren erkender dog, at der er perioder med mange sager, hvor politiet bliver tvunget til at prioritere. I sådanne tilfælde bliver personfarlig kriminalitet prioriteret højest.

På foranledning af artiklerne i Randers Netavis, har Østjyllands Politi været i dialog med Dyrenes Beskyttelse, om hvordan organisationen og politiet kan hjælpe og støtte hinanden for at forhindre, at dyr lider nød.

Politiinspektør Lau Thygesen påpeger, at politiet er meget afhængig af, at befolkningen henvender sig, og derfor opfordrer han borgerne til kontakte politiet på telefon 114, hvis de oplever vanrøgt af dyr.

Pressechef ved Dyrenes Beskyttelse fastholder, at Gjerlev adressen blev anmeldt for et år siden, og han finder det dybt beklageligt, at politiet ikke har registreret deres henvendelse korrekt.

– Det ændrer ikke på det faktum, at vores frivillige kontaktede dem i februar sidste år, da vi havde en formodning om, at et kuld hvalpe gik under dårlige kår. Vi er meget glade for at høre, at Østjyllands Politi nu vil opprioritere indsatsen og sagsbehandlingen på området, og vi ser frem til at indlede et samarbejde med dem, så vi kan komme disse sager til livs, udtaler Claus Nielsen til Randers Netavis.

Kommentarer