Debat og politik

Udviklingsplan for specialundervisningsområdet

Christina Kjærsgaard (V), Byrådsmedlem, næstformand i Børn og skoleudvalget.

Debatindlæg af Christina Kjærsgaard (V), Byrådsmedlem, næstformand i Børn og skoleudvalget

Folkeskolen bløder. Det gør den i Randers, det gør den i hele Danmark. Forklaringerne er mange. Men at tro, at vi ikke alle kommer til at mærke denne brogede udvikling er naivt.

Uanset om vi er forældre til en specialklasse-, specialskoleelev eller til en almen elev, så kommer vi og ikke mindst børnene til at kunne mærke denne udvikling – også i i Randers.

Randers Kommune har et budget for skoledrift som i pæne runde tal er på en milliard.

Det er til alt – både de ganske almindelige børn, altså de almene elever og de børn, der har nogle særlige udfordringer.
Vores specialtilbud, enten i form af skoler eller klasser er meget dyre. En specialskole elev koster et mellem 3-500.000, en specialklasseelev koster for kommende skoleår 190.000 kroner. I Danmark lever vi i et velsignet smørhul.

Et velfærdssamfund som mange nationer blot drømmer om. Vi har råd til at give disse udfordrede unge mennekser et særligt tilbud. Det er dyrt, og det er, om vi kan lide det eller ej, de almene elever der er med til at betale regningen for disse særlige skoler og klasser.

Det er Byrådets udfordring at løse det samlede skolevæsens opgave omkring undervisning. Det er så vigtig en opgave, at vi prioriterer at høre borgerne om emnet, og derfor mener jeg og Venstre, at vi skal sende denne sag i høring inden sommerferien.

 

Kommentarer