Spentrup

Udstilling i Malvinas Hus Spentrup hugget i sten og granit

Eksempler på Birger Bonne Rasmussens 'hjertefrø'. Fremsendt foto

Blichers Mindesture i Malvinas Hus i Spentrup har i juli og august 2021 billedhugger Birger Bonne Rasmussen, som gæsteudstiller.

Birger Bonne Rasmussen, er aktiv billedhugger gennem de seneste 30 år, og da han i 2020 gik på pension efter 44 år som praktiserende læge, blev der endnu mere tid til det kunstneriske arbejde.

Birger Bonne Rasmussens produktion går i to retninger. Den ene retning er intuitiv, hvor formen og overfladen får lov ‘at vokse af sig selv’. Disse intuitive skulpturer får hel- eller delpolerede overflader i forskellig glans. Formerne bliver afrundede, bløde, feminine med antydede anatomiske detaljer.

Den anden retning er det bevidste begreb, hvor billedhuggeren kombinerer mulighederne i materialets form, farver og struktur.

– Ud over de to retninger har jeg fundet mine mærkesymboler: ‘Den lille fugl’ og ‘paddehatten’, som jeg vist aldrig bliver færdig med at lave i alle de utallige farvekombinationer, som findes i danske strand- og marksten, fortæller han.

På udstillingen vises enkelte større ting, men mest mindre emner med netop varemærkerne den stiliserede fugl og paddehattene samt poetiske temaer med mor og barn og hjertefrø.

Der vil være en del små skulpturer i flint, som de seneste år er blevet et meget skattet materiale for kunstneren.

– Når flinten er poleret højt op, opnås en nærmest hudagtig overflade, der giver en fornemmelse af sin kærestes hud, når man tager skulpturen op i hånden, beskriver Birger Bonne Rasmussen.

Udstillingen kan ses i Blichers Mindestue lørdage og søndage samt tirsdage og onsdage (til og med 11. august), alle dage klokken 14 til 17.

Malvinas Hus i Spentrup har i juli og august 2021 billedhugger Birger Bonne Rasmussen, som gæsteudstiller. Fremsendt foto

Kommentarer