Spentrup

Udstilling af robust brugskunst i Blichers Mindestue

Bjarne Jacobsen designer også mobiler på fod. De er fremstillet i såkaldt Cortenstål. Denne type stål vil få et udtryk af rust og patina på ydersiden, men er beskyttet mod gennemtæring, så de er meget holdbare. Produkterne kan derfor bruges både inde og ude. Fremsendt foto

Månedens udstiller i Malvinas Hus er Bjarne Jakobsen 63 år fra Nørresundby, som designer og fremstiller brugskunst, der kan bruges både inde og ude.

Bjarne Jakobsen har interesseret sig for kunst og design gennem et helt liv. Da han var i 40érne startede han med at tegne, men derefter tog interessen for at designe forskellige typer af brugskunst over. 

Bjarne Jacobsen fremstiller også forskellige typer af holdere til eksempelvis frugt. Fremsendt foto

Gennem en årrække designede Bjarne Jakobsen således mere en 20 produkter for Zone Denmark.

De produkter, Bjarne Jakobsen udstiller i Malvinas hus i juli måned, er blandt andet uroer lavet i Cortenstål. Denne type stål vil få et udtryk af rust og patina på ydersiden, men er beskyttet mod gennemtæring, så de er meget holdbare. Produkterne kan derfor bruges både inde og ude.

De forskellige uroer til ophæng er lavet, så man selv har mulighed for at pynte dem med forskelligt materiale, og dermed sætte sit eget personlige præg på pynten – kun fantasien sætter grænser.

Der vil også være udstillet miniflagstænger, multiholdere til eksempelvis frugt, nødder, kaffekapsler, hjerte på ”stang” til at pynte i krukker og bede med meget mere.

Eksempel på Bjarne Jacobsens uroer, man kan tilføje sit eget præg med pynt eller små planter. Fremsendt foto

I de senere år har Bjarne Jakobsen især beskæftiget sig med balanceskulpturer og innovativ recycling kunst, hvor forskellige typer af byggeaffald og metal genbruges. Det er for eksempel billedkunst på brændt træ og forskellige skulpturer og billeder af metal og metaldele. Disse typer af kunst skal man dog en tur til Nørresundby for at se. Man kan også finde Bjarne Jakobsens værker på Facebook og Instagram.

Udstillingen kan ses i hele juli måned i Blichers Mindestue, som har åbent tirsdag og onsdag samt lørdag og søndag, alle dage klokken 14 til 17.

Kommentarer