Erhverv

Udsalget i Toys”R”Us er alligevel aflyst

Det store udsalg i Fætter BR og Toys R’ Us skulle være skudt i gang i denne uge, men nu er udsalget blevet aflyst på ubestemt tid, da en mulig køber, ifølge fungerende talsmand for kæden Lars Bo Kirk, har meldt sig på banen.

Det er konkursboets kuratorer, som har truffet beslutningen om at lukke de fem BR- og 21 Toys”R”Us-butikker, der ellers var holdt åbne til udsalg. Top-Toy, som er selskabet bag kæderne meddeler samtidig, at medarbejderne er blevet fritstillet.

– Det er aflyst, fordi kuratorerne i de her dage og timer sidder i realitetsforhandlinger om at sælge hele eller dele af den danske del af Top-Toy, siger Lars Bo Kirk, der er fungerende talsmand for Top-Toy.

Han vil dog ikke oplyse, hvem der er interesseret i at overtage de danske legetøjsbutikker.

– Lige nu arbejder kuratorerne på højtryk på at lukke en aftale om den danske del af forretningen. Det skal de have arbejdsro til, lyder det fra talsmanden.

Ifølge Børsen er det Salling Group, som er i forhandlinger om at købe butikkerne. Salling Group står bag kæder som Føtex, Netto og Bilka.

Top-Toy blev 30. november begæret under rekonstruktion. Det skete, efter at selskabet havde tabt 149 millioner kroner på driften i det seneste regnskabsår. 28. december blev Top-Toy erklæret konkurs efter svigtende julesalg.

I slutningen af december meddelte Top-Toy, at personer, der har modtaget et gavekort til Fætter BR eller Toys”R”Us købt efter 30. november, kan få penge tilbage.

Gavekort, der er købt før december, er stadig umiddelbart værdiløse. Det skyldes ifølge kuratorerne, at rekonstruktionen af selskabet ikke på dette tidspunkt var påbegyndt. Disse kunder kan dog gøre krav til kuratoren i konkursboet på et tilgodehavende.

 

Kommentarer