Udbyhøj

Udbyhøj løb med priserne ved årets landdriktskonference

Tanja Møller (th) modtog på vegne af sin mand, Kim Møller, prisen som 'Årets Ildsjæl'. Her overrakt af formand for landdistriktsudvalget, Lars Søgaard (V). Foto: Gitte Hagsholm

Et mangeårigt og utrætteligt arbejde for at skabe gode rammer om et aktivt liv omkring Udbyhøj Havn er årsagen til, at formand for Foreningen Udbyhøj Havn, Kim Møller, modtog Landdistriktsudvalgets pris ‘Årets Ildsjæl 2022’ ved landdistriktskonferencen i Spentrup lørdag 8. oktober. Samme dag modtog ‘Is og pandekager’ i Udbyhøj prisen for ‘Årets Initiativ’ for at skabe en ny, driftig virksomhed i et af kommunens yderområder, der nu tiltrækker kunder langvejs fra.

Kim Møller fra Udbyhøj kan endnu engang høste en pris for sit store arbejde for udviklingen af Udbyhøj Havn.

Ved Frivilligværkets FRIGG Awards 28. september fik han prisen som ‘Årets frilligidé’, og ved Randers Kommunes Landdistriktskonference lørdag 8. oktober fik han prisen som ‘Årets Ildsjæl’.

Her lød indstillingen lød det blandt andet:

“Jeg ønsker at indstille Kim for hans utrættelige arbejde på og omkring vores havn. I 4 år har han kæmpet for den havn. Han har fået skaffet 2 shelters på vandet, han har fået skaffet ikke bare en, men lige op lidt to saunaer på havnen, og han har kæmpet SÅ meget for at få et nyt maritimt aktivitetshus dernede, hvilket nu også kommer. Han har lagt tonsvis af timer i de projekter, og selvom han har rendt panden mod muren op til rigtig mange i forhold til kommune, søge  penge mm., ja så har han ufortrødent kæmpet videre. Dette gør at han, udover at passe sit arbejde som styrmand, hvor han er væk 3 uger ad gangen, tager sig tid til sin familie og bygger sit hus  om. Han er virkelig en ildsjæl, og uden ham var alt dette ikke blevet til noget, så er der nogen, der fortjener at vinde, så er det ham. Han er også meget engageret i foreningen ‘Udbyhøj Havn’, ligesom han gerne hjælper til i vores forsamlingshus, når vi har brug for det. Kim har blandt andet været drivkraften bag vores nye, kommende klubhus. Et ihærdigt arbejde gennem 4 år for det ene projekt.”

Alle indstillede til prisen ‘Årets Ildsjæl’. Foto: Gitte Hagsholm

‘Is og pandekager’

Prisen ‘Årets initiativ’ gik til  ‘Is og pandekager’, som ægteparret Helle og Per Jensen åbnede i 2020 i Udbyhøjs gamle købmandsforretning. Trods  vanskelige vilkår med åbning midt i en coronatid – og i et yderområde, så er det lykkedes ægteparret bag at skabe en god forretning.

Parret kunne desværre ikke være med ved overrækkelsen; de var på arbejde i butikken, som åbner klokken 12, men de sendte en videohilsen, hvor de takkede for prisen og i samme ombæring donerede de 25.000 kroner, som følger med hæderen, til Sødring Udbyhøj Borgerforening.

Hvis man gerne vil ud at smage på lækkerierne i Is & Pandekager, så kan man nå det frem til og med søndag den 23. oktober, hvor butikken holder sidste åbningsdag. Læs mere på butikkens facebookside

Helle og Per Jensen blev tidligere på ugen overrasket i butikken, hvor repræsentanter fra landdistriktsudvalget dukkede op for at overrække prisen. Foto af videofremvisningen: Gitte Hagsholm

Kommentarer