Kultur

”Turistforening har bestemt en rolle at spille for Randers i fremtiden” 

Der er masser af små , fantastiske åndehuller i Randers. Foto: Ole Jacobsen, udlånt af GoRanders

Det fastslår Turistforeningens formand, Louise Brown efter et år i formandsposten og sonderinger hos aktører i erhvervet.

– Samtidig har vi set en fremgang – ikke stor – men den er der af private medlemmer og vi har et fint fundament af erhvervsmedlemmer. Sammenholder vi det med, at vi nu efter 3 år ser, hvordan VisitAarhus, som er Randers Kommunes samarbejdspartner, har fundet sine fødder, kan vi vurdere, hvor vi skal og kan sætte ind til gavn for Randers og Omegn, lyder det fra formanden.

På bestyrelsens generalforsamling den 27. februar vil bestyrelsen præsentere de aktiviteter, man har arbejdet med og drøfte dem med foreningens medlemmer.

– Det er også vigtigt for os at lytte til, hvad vores medlemmer har af ønsker, krav og behov til os, siger Louise Brown.

Bestyrelsen har over længere tid drøftet med VisitAarhus, hvordan man bedst muligt kan supplere hinanden, således at begge parter får mest muligt ud af et samarbejde. VisitAarhus vil således også holde et indlæg på Generalforsamlingen.

– Vi har desuden inviteret nogle af dansk turismes bedste rådgivere, John Hird og Peter Kvistgaard, til at give deres bud på, hvor dansk turisme bevæger sig hen de kommende år med de udfordringer, der er på flere fronter, fortæller Louise Brown og fortsætter:

– Det er vores overbevisning og mål, at Randers som destination kan spille ind i de bærende dagsordener, der præger dansk turisme: lokalt særpræg og historie med mulighed for nærhed til en befolkning, der ikke er trætte af turister, gode lokale og privatejede overnatningssteder, stærk erhvervshistorie og ikke mindst gode lokale oplevelsesfyrtårne sammen med mange små unikke. Randers er omgivet af en fantastisk natur, der slet ikke er sat nok i spil overfor det brede publikum – og turisterne. Det vil vi også se på.

Generalforsamlingen holdes på Kafferisteriet Danish Coffee, som byder velkommen med en præsentation af stedet og giver smagsprøve på lækkerierne.

Kommentarer