Land og by

Trods fine ord svigter S handicappede

Læserbrev Af Kasper Fuhr Christensen, Medlem af Randers Byråd, Velfærdslisten. 

Socialdemokraterne med byrådsmedlem Mikael Firlings Mouritsen i spidsen fører sig for tiden frem med, at de vil styrke handicapområdet.

I Velfærdslisten er vi altid glade for nye allierede i kampen for de udsatte grupper. Derfor håber jeg, at de nye toner fra Socialdemokraterne er udtryk for, at de nu også har meldt sig ind i kampen.

Alligevel kan jeg ikke lade være med at blive bekymret for, at det bare er spil for galleriet.

På det seneste møde i socialudvalget bakkede Socialdemokraterne nemlig op om en nedskæringsplan på bostøtteområdet. Planens mål er at gennemtvinge en nedskæring på intet mindre end 5 millioner kroner om året på hjælpen til udsatte borgere, hvoraf en stor del har et psykisk handicap.

Årsagen til nedskæringsplanen er, at der i løbet af de seneste år er kommet flere borgere med behov for hjælp. En udvikling, som Mouritsen netop selv peger på i sit seneste læserbrev om Venstre og Dansk Folkepartis nedskæringer på borgere med handicap. Derfor kom det meget bag på mig, at Socialdemokraterne – første gang de får chancen – alligevel stemmer for nedskæringer på mennesker med handicap.

Med sin opbakning til planen udtrykker Socialdemokraterne mistillid til de medarbejdere, der har truffet afgørelserne om hjælp. Planen giver nemlig kun mening, hvis man mener, at medarbejderne har tildelt mere hjælp end den, der følger af loven og byrådets kvalitetsstandard.

På mødet blev socialudvalget oplyst om, at medarbejderne var bekymrede for, at nedskæringsplanen ville føre til et ringere arbejdsmiljø. Også det valgte Socialdemokraterne at se stort på.

Når man samtidig kan konstatere, at Socialdemokratiet i sit budgetforslag kun giver fire millioner kroner til handicapområdet, selv om stigningen i antallet af borgere med et handicap gør, at området har brug for mindst 40 millioner kroner over de næste fire år, hvis bare det nuværende niveau skal fastholdes, får man det indtryk, at der er mere retorik end politik i Socialdemokraternes udmeldinger.

Jeg har et oprigtigt håb om, at Socialdemokraterne melder sig ind i kampen for bedre forhold for borgere med handicap. Men det kræver, at Mouritsen og co. veksler de fine ord til handling. Det har vi endnu til gode at se.

Venlig hilsen

Kasper Fuhr Christensen

 

Kommentarer