Randers By

Tre bands klar til Classic Rock på Underværket

Fool's Paradise. Fotograf: Kurt Helge.

Sidste år i Randers Ugen var Underværkets store sal udsat for en omgang Classic Rock, der blev godt modtaget af publikum, og hvor de tre bands følte sig rigtig godt tilpas i hinandens selskab og overfor de rockfans, som siden har spurgt, om Classic Rock ikke kommer igen.

Og det sker så lørdag den 10. november, hvor Raven, Nasty Hobbit og Fool’s Paradise stiller op til en ny koncert, hvor den klassiske rockmusik hyldes med en bredde, der spænder fra bluesrock over hardrock til symfonisk rock i Pink Floyd-stil.

Støt dine lokale rockbands

Classic Rock 2018 afvikles med undertitlen ”Support Your Local Rockbands”, og mens Raven og Nasty Hobbit er fuldblods lokale, så er det kun delvist tilfældet for Fool’s Paradise, hvor Bjørn Egeskjold har sin oprindelse i det randrusianske, mens Anja Munkholm har en Aarhus-baggrund.

Trommeslager Morten Søndermark rykker ud fra Horsens og bandets tyske frontfigur Detlef Kapteina bor i Kollund. Det dansk-tyske band hører til blandt de allermest populære orkestre i det nordtyske med mange optrædener i for eksempel Hamburg hver eneste måned.

Fool’s Paradise er i øjeblikket i gang med at indspille et nyt album, og det foregår i Dreamland Studio i Nibe. Inden koncerten i Randers oplever Fool’s Paradise det sjældne at skulle give to koncerter på samme aften, nemlig i Planetarium Glücksburg, hvor orkestret giver en psykedelisk rockoplevelse under planetariets stjerner ledsaget af lysfolk, der blandt andet har arbejdet med Pink Floyd.

Første koncert fredag den 26. oktober blev hurtigt udsolgt, så der for bliver senere samme aften endnu en forestilling. Nasty Hobbit kan skilte med, at deres CD, der bærer bandets navn, allerede er på gaden med en bred vifte af blues- og hardrock, der spænder fra klassikere som ‘Bye Bye Johnny’ til bandets egne sange.

Sangeren og bassisten Torben Dean Jensen har en mangeårig baggrund i det lokale rockliv. Han suppleres på sang af Stinne Annesen, og så er der Heavy-Leif alias Leif Mogensen på trommer, Svend Omar Madsen med sang og leadguitar samt Bernt Mortensen på guitar.

Nasty Hobbit spiller mange klubjobs både i og udenfor Randers, og bandet glæder sig til igen at optræde på den noget større rockscene på Underværket, hvor der diskes op med ekstra lyssætning og kapaciteten Tommy Lui som lydmand.

Klassisk rock og dansegulv

Raven har til Classic Rock sammensat et repertoire af de klassikere rock-sange, som de elsker allermest – vel vidende, at de i høj grad sætter gang i publikum, så derfor bliver der også afsat plads til dansegulv, når koncerten finder sted den 10. november.

Deep Purple, Thin Lizzy, Gary Moore, Whitesnake og ZZ Top fortolkes med høj energi, og der er også plads til en Beatles-sang ind i mellem.

Den lokale rockmama, Charlotte Carmichael, tager sig af det meste af vokalarbejdet, men suppleres dog stemmemæssigt af Ole Fisker Mortensen (guitar), Per L. Christensen (bas) og Jesper Nørgaard (trommer). Femtemanden er guitaristen Bernt Mortensen, og ja – han er også med i Nasty Hobbit.

Sidste år i Randers Ugen spillede hvert band én time. Den 10. november bliver der plads til mere, hvilket både musikerne og – forhåbentlig – publikum ser frem til.

Kommentarer