Helsted

Transportministeren besøger Randers på invitation fra Michael Aastrup Jensen(V)

Den 12. april kommer transportminister Benny Engelbrecht(S) til Randers for at snakke om udvidelse af E45 samt møde støjramte borgere fra Helsted, Hornbæk og Vorup. Det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) er manden bag invitationen. I december tilkendegav transportministeren, direkte adspurgt af Michael Aastrup Jensen, at han gerne ville mødes med de støjramte borgere.

I Randers har mange borgere gennem flere år måtte leve med støj fra E45. Før valget i 2019 fremlagde den daværende VLAK regeringen en infrastrukturplan, hvor der var en udvidelse af E45 samt 1,6 mia.kr til bekæmpelse af støj. Den plan har regeringen valgt at smide i skraldespanden, og man har endnu ikke indkaldt til forhandlinger om infrastrukturen. Derfor spurgte Michael Aastrup Jensen(V) i folketingssalen om transportminister Benny Engelbrecht (S) ville mødes med de støjramte borgere i Helsted, Hornbæk og Vorup. Det vil ministeren gerne og derfor er det nu aftalt at ministeren gæster Randers den 12. april til en snak om udvidelse af E45 samt støjdæmpning for de berørte borgere.

”Jeg er glad for at ministeren har takket ja til min invitation. Da vi fremlagde en fuld finansieret plan for infrastrukturen i Danmark, var det også med 3 spor på E45 samt en støjpulje. Det var en løsning på de to store udfordringer vi har i og omkring Randers. Desværre er planen smidt i skraldespanden af regeringen. Derfor er jeg glad for at transportministeren nu vil mødes med de borgere der desværre må leve med støj som et element i hverdagen”, siger Michael Aastrup Jensen (V).

Udover at møde de støjramte borgere i Helsted, Hornbæk og Vorup, har Michael Aastrup Jensen også inviteret ministeren på besøg hos en af de virksomheder, der ønsker E45 udvidet hele vejen til Randers N. For mange virksomheder i Randers er en udvidelse forudsætningen for at være konkurrencedygtige. Flere virksomheder peger i forbindelsen med høringsfasen bag VVM-undersøgelsen, omkring udvidelsen fra Aarhus N til Randers N, på at udvidelsen fra Vejle N til Randers N skal ses som et sammenhængende projekt, og ikke som tre separate projekter.

”Som de mange virksomheder og borgere der ønsker en udvidelse af E45 til tre spor, er jeg også enige i at projektet skal ses som en helhed. Der er en positiv forrentning af hele projektet, og derfor skal det politisk også behandles sådan. En udvidelse fra Vejle til Randers N er afgørende for at vi i Randers ikke mister konkurrenceevne, men har en god infrastruktur der bidrager til at skabe arbejdspladser og vækst i Østjylland,” mener Michael Aastrup Jensen(V).

Infrastrukturforhandlingerne skal munde ud i en ny investeringsplan for infrastrukturplan for Danmark. Her er en udvidelse af E45 en klar prioritet for Venstre.

Foreløbigt program for dagen

  • 10-11.00: Besøg hos Prodan A/S til snak om udvidelsen af E45
  • 11.00-11.10: Transport til Hornbæk
  • 11.10-11.45: Møde med støjramte borgere i Helsted, Hornbæk og Vorup
  • 11.45 – 12.15: Interviews og spørgsmål

Kommentarer