Randers By

Tradium står for business-undervisning i praksis

Eleverne har hjulpet til med at modtage kunder på åbningsdagen, hvor de blandt andet har pakket poser og derudover har de også deltaget i klargøringen af butikken, lige fra opbygningen til vareopfyldning, trimning, space management og meget mere. Pressefoto.

Lige ved siden af sporbyen Scandia blev dørene den 11. oktober slået op til en helt ny REMA 1000 butik. I den forbindelse har studerende fra Tradium Business været med til at hjælpe med opstarten af dagligvarebutikken.

Eleverne har hjulpet til med at modtage kunder på åbningsdagen, hvor de blandt andet har pakket poser og derudover har de også deltaget i klargøringen af butikken, lige fra opbygningen til vareopfyldning, trimning, space management og meget mere. Alt dette er sket i samarbejde med købmand Signe Holst, som de sidste fire år har drevet REMA 1000 i Jernbanegade.

– Vi har fået nogle ekstra hænder til de opgaver, der tager lang tid og vi har fået set nogle nye ansigter, der måske kan blive kommende elever. Det kunne være rigtigt spændende at få nogle nye folk ind i faget, forklarer Signe.

Og det at finde ud af om butiksfaget er noget for eleverne er også, hvad Michelle Nielsen, en af eleverne fra Tradium, synes hun har fået ud af projektet.

– Jeg har lært en hel masse ting omkring franchising, og hvordan du stiller en vare an og får en kunde til at købe det produkt, som du gerne vil have solgt. Jeg har også fundet ud af, hvad jeg gerne vil, og om butikslivet er noget, jeg gerne vil i fremtiden, fortæller Michelle.

Et supplement til klasseundervisningen

Det at arbejde praktisk med faget er også velset blandt eleverne, hvor de oplever, det er et godt supplement til den traditionelle klassebaserede undervisning.

– Vi har arbejdet med at lægge varer på plads, og sørger for at de fremstår ordentligt. Jeg får hands on experience, i stedet for at læse i en bog, så får man lov at prøve det og det giver en helt anden form for viden og erfaring, end hvis man kun læser om det. Jeg vil ud og arbejde i butik, og der er det fedt, at jeg allerede har prøvet at arbejde lidt med det, og det er jo dejligt for en butiksejer at kunne få en elev der har erfaring med arbejdet. Erfaring er godt, forklarer business elev Mark Dalby Møgelvang, som ser det at yde en servise overfor sine kunder som en af de vigtigste aspekter ved branchen.

– Det fede ved butikslivet er, at man er den, der hjælper kunderne med at få deres dagligvarer og kan dele ud af sin viden og kan hjælpe dem med at træffe et valg om, hvad de skal købe, afslutter Mark

Kommentarer