Randers By

Total genåbning af skolerne: Det bliver en festdag

Forventningens glæde er stor i Folkeskolen i Randers Kommune. Efter regeringens udmelding om en fremskudt genåbningsplan har skoleområdet arbejdet på højtryk for at kunne modtage elever fra 5. klasse og opefter på fuld tid. Nogle få skoler er klar allerede idag torsdag den 6. maj og alle er klar mandag den 10. maj 2021.

Eleverne fra 5. klasse og opefter kan godt begynde at glæde sig. Om ganske kort tid slipper de nemlig helt for den digitale undervisning og kan igen sludre med kammeraterne på kryds og tværs af klasselokalet.

Det sker, efter regeringen og størstedelen af Folketingets partier natten til tirsdag den 4. maj blev enige om at genåbne landet yderligere; blandt andet med fysisk fremmøde for elever på alle klassetrin i folkeskolerne i Danmark.

“Vi glæder os helt vildt. En skole uden elever er bare en bygning. Vi hører også, at eleverne i høj grad har savnet fællesskabet og det sociale samvær med kammeraterne, som skolen også danner ramme om. Det bliver simpelthen en festdag, når vi igen kan slå dørene op for de store klasser,” siger Jesper Kousholt, skolechef i Randers Kommune.

” Lige nu handler det om at sikre, at det bliver trygt både for elever, lærere og pædagoger at vende tilbage i klasselokalerne. Vi arbejder på højtryk, så der er styr på overholdelse af alle retningslinjer fra den dag, eleverne igen må møde ind på den enkelte skole,” siger Jesper Kousholt.

I Randers Kommune åbner Asferg, Havndal og Hobrovejens Skole allerede torsdag den 6. maj, mens de resterende skoler i kommunen er klar til at tage imod alle elever med 100 procent fremmøde fra mandag den 10. maj.

Kommentarer