Randers By

Tøm mulen, fyld kuglen

Lyserøde kugler med sjove udsagn som “Tøm mulen, fyld kuglen, og “Slip kæben fri, spyt dit gummi heri”, skal fremover lokke borgerne i Randers til at smide deres tyggegummiklatter i de runde kugler i stedet for på fliserne.

Randers Kommune har i et par år haft succes med kampagner, der skal få borgerne til at tænke sig om, inden de spytter deres tyggegummi ud på fortovet. Nu fortsætter kommunen forsøget og sætter nye pink kugler op i gadebilledet i Randers med forskellige udsagn:

“Det tager tid at ændre folks vaner og adfærd. Derfor ruller vi kampagner ud hvert år og tvister budskabet med humor og kant, der skaber opmærksomhed og genkendelse ,” Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune. Han tilføjer:

“Kommunen har i et par år rullet både skod- og tyggegummikampagner ud over Randers by. Det har været humoristiske og populære kampagner, som borgerne har taget særdeles godt imod, og som har haft en effekt. Vi glæder os derfor til præsentere den nye kampagne henover sommeren.”

Gade ser frem til ny kampagne

Kampagnen mod tyggegummiklatter begyndte i 2016, efter at fliserne i café- og restaurationsgaden, Storegade, var blevet renoveret og renset for tyggegummi. Efter rensningen satte Randers Kommune grønne stemmeplader op til tyggegummiklatter i gaden. Det følgende år fortsatte kampagnen med gule stemmebokse til tyggegummi, og i 2018 skal lyserøde kugler skabe opmærksomhed i den velbesøgte gade:

“Tyggegummiklatter på fliserne er et tilbagevendende problem. Derfor byder vi den årlige tyggegummikampagne i gaden velkommen. Vi håber, at de synlige kugler med de humoristiske udsagn, igen vil få gæsterne i gaden til at tænke sig om, inden de spytter deres tyggegummi ud på fliserne,” siger Michael Horsmark, der er formand for restauratørerne i Storegade.

Fakta

Borgerne kan bruge de pink kugler i Storegade, ved Busterminalen, på Rådhustorvet og ved Houmeden og Vester Kirkestræde. Desuden kommer der et par pink kugler op på torvet i Langå.

Kommentarer