Land og by

To digtere udgiver digtsamling med udgangspunkt i Randers

De to mandlige digtere Kurt Kyed og Bo Gorzelak Pedersen er gået sammen om at skrive en digtsamling med udgangspunkt i Randers, som de begge har tilhørsforhold til.

Randers er stjernekrig
ved Gudenåens udløb,
oppe over Verdo og spejlet nedad og indad
og med Redfall som en slags hvid maskine,
der står og laver stilhed til vores dage,
så vi kan være i dem med både det salte
og det ferske.

– Fra titeldigtet ”Randers & resten” af Bo Gorzelak Pedersen

De to mandlige digtere Kurt Kyed og Bo Gorzelak Pedersen er gået sammen om at skrive en digtsamling med udgangspunkt i Randers, som de begge har tilhørsforhold til. Resultatet er blevet bogen ”Randers & resten”, som nu kan købes via Amazon. Der er henvisninger til Radio ABC, til Randers Regnskov, Finderiet og meget andet, og et helt digt i bogen handler om ”Spøgelseshunden i Randers”, som ifølge den lokale folketro hver nat går gennem byen. Digtene handler imidlertid ikke kun om Randers, men også om større, eksistentielle problemstillinger, livet, døden og kærligheden.

– Kurt og jeg er begge kommet i den alder, hvor man er optaget af livets alvor – siger Bo Gorzelak Pedersen. ”Når man er blevet gammel nok, begynder man at indsé, at der er ting, som man ikke længere kan ændre, og som man derfor må finde ud af at leve med. Og at de ting, man ikke kan ændre, også er med til at definere en som et menneske.

Kurt Kyed har tidligere udgivet det selvbiografiske værk ”Barndomsnatten i dagens lys”, og Bo Gorzelak Pedersen har udgivet en række digtsamlinger og essaysamlinger, nogle af dem på engelsk. ”Randers & resten” er illustreret af Thue Møller.

Kommentarer