Erhverv

Tirsdag afholdes regionale mesterskaber i Start Up i Randers

Hvis vi ikke havde deltaget, var vores idé nok bare forblevet et skoleprojekt, siger Signe Valeur om deres deltagelse i Start Up Programme. Foto: PR.

37 hold fra fem forskellige videregående uddannelsesinsitutioner tørner tirsdag d. 30 april sammen i de regionale mesterskaber i Start Up Programme – en entreprenørskabskonkurrence af Fonden for Entreprenørskab – i Randers.

Sidste års vindere har været på en lidt af en rejse, der blandt andet har budt på en investering i tv-programmet “Løvens Hule”. En rejse, de vil fortælle meget mere om til mesterskabet.

– Det var en “glidende overgang” fra skoleprojekt til virkelighed, fortæller Signe Valeur. Hun er den ene af to stiftere bag virksomheden GAVN Studio. Konceptet, som hun udviklede i samarbejde med tidligere medstuderende – og nuværende forretningspartner – Alexandra Gerstof, går i al sin enkelthed ud på at upcycle og sælge genbrugstøj.

– Det begyndte i forbindelse med undervisningen, som et skoleprojekt, hvor vi fik lavet nogle prototyper undervejs, og så tænkte vi, at når faget stoppede, så ville vi også stoppe, siger Signe Valeur. Men sådan gik det ikke.

I stedet deltog de i – og vandt – de i sidste års regionale mesterskaber i det såkaldte Start Up Programme, som Fonden for Entreprenørskab står bag – en konkurrence, hvor elever fra videregående uddannelser kan deltage med deres idé, få sparring og feedback samt være med i opløbet om pengepræmier og sparringsforløb.

Titlen som regionale mestre blev ret afgørende for de to stiftere, der i dag lever af at drive virksomheden.

– Det betød selvfølgelig rigtig meget at få noget funding for at komme i gang, fordi vi var en lille startup. Men det gjorde faktisk noget endnu vildere for os mentalt. Fordi vi blev klar over, at der rent faktisk var andre, der synes, at det her er en god idé. Det gav os virkelig blod på tanden til at se, hvor langt vi kan gå med Gavn Studio, siger Signe Valeur.

Det har indtil videre været ret langt. Siden titlen som regionale mestre har de for eksempel modtaget flere legater. En investering på 100.000 kr. i det populære tv-program “Løvens Hule”. Og for blot et par uger siden siden rykkede de virksomheden ind i et nyt 300 kvadratmeter stort lager i Randers.

Tilbage, hvor det startede

Tirsdag d. 30. april vender Signe Valeur og Alexandra Gerstof så retur til dette års udgave af de regionale Start Up-mesterskaber i vest, som afholdes i Business Randers’ lokaler af Fonden for Entreprenørskab.

Men denne gang er det ikke for at deltage i konkurrencen. I stedet er det deres tur til at dele ud af guldkornene. Fortælle om den rejse, de har været på det seneste års tid.

– Vi bliver ved med at have det her imposter-syndrom. Fordi vi bygger jo flyveren, mens vi flyver. Dengang vi selv deltog var vi helt vildt nervøse. Men det er jo bare helt vildt fedt, at der er nogle, der gider at høre på os, siger Signe Valeur.

Og dem, der så skal høre på sidste års vindere af det regionale Start Up-mesterskab i Randers, står klar til at pitche deres egne projekter, som spænder over alt fra grønnere løsninger til byggebranchen eller etablering af sociale samlingssteder i udkantsdanmark.

I alt deltager 37 hold fra videregående uddannelser i de regionale mesterskaber i Start Up Programme.

Spørger man Signe Valeur, er det en god idé, fordi:

– Hvis vi ikke havde deltaget, var vores idé nok bare forblevet et skoleprojekt.

Start Up Programme afholdes i samarbejde med Business Randers og Randers Kommune. EY og Randers Investeringsselskab sponsorerer præmier.

Kommentarer