Erhverv

Timesags-platformen Mobilplan i Randers får millionindsprøjtning – tech-investorer køber 20 procent

Randers virksomheden Mobilplan, der har specialiseret sig i timesagsstyring til håndværkere får  nye, branchekendte investorer ombord. Mobilplan har flere end 2500 håndværkere i bygge- og anlægsbranchen koblet op på timesags-platformen, men med frisk kapital forventer stifter og CEO Torben Lajer tocifrede vækstrater.

”Gennem de sidste to år har vi brugt de fleste resurser og kræfter på at udvikle og forfine mobilplan. Det har resulteret i, at vi nu har en platform, der adskiller sig markant fra de standardløsninger, der findes på markedet. Med friske, kloge penge, skal vi nu for alvor i gang med at blive endnu mere synlige i markedet og eksekvere på vores salgs- og marketingstrategi,” forklarer Torben Lajer.

Mobilplan er en online platform, der automatiserer og derved også effektiviserer virksomhedernes håndtering af bl.a. projektstyring, materiale- og timeregistrering, løn og projektøkonomi, efterkalkulation, lønberegning mv. 

Mobilplan adskiller sig fra markedets etablerede aktører med en timesags-platform, der både kan tilpasses individuelt til den enkelte virksomheds behov eller man kan vælge standardløsningen.

”80 procent af Mobilplan er en standard løsning som bruges af de fleste af vores kunder. Men med vores flydende kode kan vi som de eneste på markedet tilpasse de sidste 20 procent til den enkelte virksomheds specifikke behov for effektivisering, og det er der flere og flere der udnytter. Det sker typisk i takt med de vokser og der opstår nye og flere behov,” siger Torben Lajer.

Investorer med kendskab til branchen

Stifter og CEO Torben Lajer og investor Peter Haahr Rasmussen.

For Torben Lajer, der har kompetencerne inden for udvikling og kodning, har det været afgørende at få investorer ind med kommerciel baggrund og en indgående kendskab til markedet.

Det har han fået i de to tech-investorer, Peter Haahr Rasmussen og Simon Heiberg, der via et fælles selskab har købt 20 procent af Mobilplan. Peter Haahr Rasmussen er bl.a. stifter af tidsregistreringsprogrammet Intempus, som han solgte i 2020. Og Simon Heiberg har mange års erfaring fra online regnskabsprogrammet e-conomic. 

Peter Haahr Rasmussen, der samtidig træder ind som salgsdirektør og bestyrelsesformand hos Mobilplan, lægger ikke skjul på, at han ser kæmpe muligheder i et marked, hvor alt for mange virksomheder i byggebranchen i for mange år har acceptereret halve software løsninger, som betyder mange manuelle arbejdsgange og fejl i deres daglige drift. Softwaren er simpelthen ikke fulgt med udviklingen frem til i dag ifølge ham, og det efterlader virksomhederne frustrerede.

”Et timesagsstyrings-program er i dag et helt essentielt værktøj hos de fleste seriøse håndværks- og byggevirksomheder. Derfor er det i dag også helt afgørende, at de kan få løst deres specifikke udfordringer, som betyder, de kan automatisere og effektivisere de primære arbejdsgange og derved også få de sidste 20 procent digitalisering med,” siger Peter Haahr Rasmussen. 

Med Mobilplan har håndværkere mulighed for at koble systemet sammen med alle de kendte programmer inden for løn og økonomistyring, bl.a. e-conomic, Dinero, Danløn, Zenegy, Uniconta, Navision m.fl.

Kommentarer