Hvidsten

Til Gallapremiere på HVIDSTENGRUPPEN II – DE EFTERLADTE

Se billedserie Foto: Jan Szwed.

Søndag den 28. november klokken 14.00 var pressen, samt inviterede gæster med til Gallapremiere på HVIDSTENGRUPPEN II – DE EFTERLADTE i Randers Bio.

Dagen startede med kransenedlægning på Gassum og Spentrup kirkegårde.

I Gassum skulle Marie Bach Hansen, som spiller Tulle i filmen, og Gulle som er Tulles datter, lægge en buket ved Tulles grav.

I Spentrup lagde Bodil Jørgensen og Laura Vinter en buket ved Gudrun og Gerdas grav, sammen med Gudruns søn, Bendt.

Resten af eftermiddagen var der ophold på Hvidsten Kro hvor der blev afholdt pressemøde.

Her var der flere fra filmen der tilsluttede sig til fotografering og her kunne man på tæt hold, stille spørgsmål og spørge om deres oplevelse fra optagelsen af filmen. Det var en meget speciel og intim oplevelse med skuespillerne og Fiil familien, hvor alle sad i de samme stuer, som vi ser i filmen.

Bænket i den gamle hyggelige spisestue var der under det hyggelige samvær, servering af kroens specialiteter, kaffe og småkager, der var kærkommen efter besøgene på kirkegårdene i silende regn og kulde.

Modvilligt brød selskabet op for at gøre klar til forpremieren og den røde løber.

Skuespillere, de mange inviterede og familien Fiil mødte op. Alle forventningsfulde på at se den nye storfilm fra Regner Grasten Filmproduktion. Manuskriptet er skrevet af Torval Lervad og instruktøren er Anne- Grethe Bjarup Riis.

Om filmen kan man kun sige at den var fabelagtig.

Man glemmer undervejs i filmen at det er skuespil og at man om eftermiddagen har drukket kaffe med de mest udsatte kvinder i filmen, der udsættes for den værste tortur både fysisk og psykisk, bombeangreb og henrettelser.

Billede og lyd er godt komponeret og filmen som helhed er utrolig vellykket.

Fem ud af fem stjerner fra Randers Netavis!

Efter filmen blev skuespillerne hyldet med gaver og blomster og en stor tak var der også fra Fiil familien.

Kommentarer