Randers By

The Boogie Dane på Underværket

Lasse E. Jensen Trio.

Lasse E. Jensen Trio kan som bandnavn virke ret tilforladeligt, men det er langt fra tilfældet. Lasse E. Jensen lyder nemlig tilnavnet ”The Boogie Dane”, og han er – ifølge musikanmelderen Jakob Wandam – landets ubetinget dygtigste boogie-woogie pianist. Torsdag 23. september giver trioen koncert på Underværket, og der skulle der være rigeligt med underholdning, hvis man er til piano, jazzstandarder og en smule groovy blues.

De tre musikere kommer fra Sjælland og Fyn. Pianisten kender sine to medspillere fra tiden på musikkonservatoriet i Odense, så det er en flot sammentømret enhed, der optræder i Randers. Emil Mathiasen spiller bas og Jeppe Bredahl trommer. De skaber som udgangspunkt en musikalsk atmosfære, som var det på en bar i 30’ernes Chicago. 

Trioens repertoire omfatter melodier af Gershwin, Duke Ellington, Oscar Pettiford, Oscar Peterson og mange andre. Ikke mindst Lasse E. Jensens store forbillede Axel Zwingenberger, der er Tysklands største boogie-pianist. Ifølge Jakob Wandam er Lasse E. Jensen godt på vej til at blande sig mellem Europas bedste, så han dermed kan gøre sit forbillede selskab blandt elitepianisterne.

Koncerten støttes af Slots- og Kulturstyrelsen og arrangeres af Underværket med praktisk hjælp fra Jazz Randers. Det er første gang, at Lasse E. Jensen Trio gæster Randers mellem sine faste besøg i mange af landets jazz- og bluesklubber. 

Torsdag 23. september kl. 20.00: Underværket: Lasse E. Jensen Trio. Entre: kr. 100

Kommentarer