Kultur

Teaterskolen Kastali’a med i kampen om titlen som Årets lokale forening

Foto: Go’on Gruppen A/S

Teaterskolen Kastali’a fra Randers er med i toppen af konkurrencen Årets Lokale Forening i Danmark. De er lige nu mellem de 20 danske foreninger, som har mulighed for at vinde 100.000 kroner til foreningskassen.

Det danske brændstofselskab, Go’on, er på jagt efter foreninger og foreningsfolk, som helt frivilligt yder en stor indsats for andre og dermed er med til at skabe liv i deres lokalsamfund. Næsten 500.000 kroner er afsat til uddeling mellem i alt 24 foreninger rundt i det lokale Danmark, og hele 100.000 kroner kommer til at lune i klubkassen i den forening, som ender med at løbe med titlen ‘Årets Lokale Forening i Danmark’.

– Dette er vores bidrag til at sætte fokus på de mange lokale foreninger, som holder lokalområderne kørende. Selvom det kun er 25 foreninger, som kan få en økonomisk gevinst, så er vores konkurrence også en platform, som får de mange foreninger og frivillige frem i lyset. Foreningerne præsenteres, og alle har mulighed for at stemme på lige præcis den forening, som de mener skal hædres, og samtidig skrives positive begrundelser, de skulderklap har stor værdi for de frivillige, forklarer Mick Kjær, administrerende direktør i Go’on.

Det er sjette år i træk at Go’on afholder konkurrencen, og i de foregående år har op mod 500 foreninger været nomineret hvert år. Over 40.000 har afgivet stemmer, og hele 34.000 har kommenteret og givet skulderklap til de nominerede.

Helt frivillig?

Frem til 28. oktober er det muligt at nominere de foreninger, man mener skal vinde Årets Lokale Forening. I små film på facebook vil Go’on skabe opmærksomhed om foreningerne, og i en af filmene jagter de nyheden om, at der er fundet en mand, som helt frivilligt bruger sin fritid på at træne lokalområdets børn i håndbold.

– Vi vil gerne med et glimt i øjet sætte fokus på, at det desværre bliver sværere og sværere for foreninger at finde frivillige. Der er mange årsager, blandt andet et stigende bureaukrati og papirarbejde i foreningerne, men også at særligt børnefamilier har en travl hverdag. Derfor er det endnu vigtigere, at vi hylder de frivillige, som er aktive, så de fortsætter deres store arbejde, som alle jo er enige om, er til stor gavn for os andre, påpeger Mick Kjær. 

Du kan nominere din forening på siden: www.støtdelokale.nu

Vinderen modtager 100.000 kroner. Derudover belønnes yderligere 19 foreninger med enten 50.000, 15.000, 5.000 eller 2.500 kroner. Endelig er der 25.000 kroner til en regional vinder i hver af de fem regioner. 

Kommentarer