Navnenyt

Talentfulde Hotel Randers kokkeelever til tops i gourmet-konkurrence

Randers Hotels prisvindende kokkeelever (forrest til venstre), Maria Trangbæk og Quynh Tran sammen med deres konkurrenter. Fremsendt foto

En række af landets dygtige kokkeelever havde sidste uge i november sat hinanden stævne på Vejrø Resort på den lille private Vejrø. Anledningen var en kokkekonkurrence, hvor de unge talenter skulle forsøge at begejstre 47 gæster og dommere med en ret baseret på friske, lokale råvarer.

To af deltagerne var kokkeeleverne fra Hotel Randers, Quynh Tran og Maria Trangbæk, der havde taget den lange vej til Vejrø.

Sagt på kokkefagsprog var opgaven at lave en ‘salt mellemret med afsæt i en lys fisk’. Det var op til eleverne selv at komponere retten og beslutte, om den skulle være kold eller varm.

Køkkenchef på Vejrø Resort er ikke en ‘Hr. hvem-som-helst’. Det er nemlig tidligere deltager fra det Danske Kokkelandshold, Kristoffer Ringsing, og med ham som vært var bedømmelsen af kokkeleverne indsats baseret på 60procent smag, 15 procent udseende, 15 procent teknisk kunnen samt 10 procent strukturering og udførelse af service.

Nordisk mad med asiatisk twist

Quynh Tran var den første til at servere sin ret. Hun havde lavet en tempereret ballotine af Pighvar med nori tang, smørdampede blåmuslinger, tapiokachips af skaldyr, syltet grønt æble, puré på bagt æble, løg og hasselnød og dertil en pighvar-muslingesuppe med miso og skilt med dildolie.

Quynh er oprindeligt fra Vietnam, og hun elsker at fusionere det danske og det vietnamesiske køkken. 

Quynh vandt publikumsprisen og fik en tredjeplads i konkurrencen for sin fornemme indsats. 

Marie Trangbæk i gang med at arrangere retten, som gav hende førstepladsen i konkurrencen. Fremsendt foto

Lokale råvarer i spil

Maria Trangbæk lavede stegt Slethvar, stegte jordskokker, smørblancerede kålskud, hummersauce og rødvinssauce på jordskokker.

Maria kan godt lide at lave simpel, men smagfuld mad af lokale råvarer og havde derfor valgt at bruge de jordskokker, som hun selv kunne grave op i sin køkkenhave. 

Maria vandt på imponerende vis førstepladsen i konkurrencen og fik rosende ord med fra dommerne, der fremhævede de kraftfulde smage, maden havde været varm og tilberedningerne var gode. 

En stolt hoteldirektør 

Det var en glad og stolt direktør for Hotel Randers, Sven N. Eskildsen, der fik de dygtige kokkeelever hjem i hotellets køkken igen.

– Jeg synes, det er fantastisk, at vi kan fostre superdygtige talenter. Det er vigtigt for Hotel & Restaurationsfaget, at vi kan give mulighed for at unge kokke kan dyrke deres passion for at lave god mad. Og det betyder meget for os at unge, ambitiøse kokke kan være med til at føre vores stolte traditioner for at lave lækker mad videre, siger Sven Eskildsen. 

Maria Trangbæks vinderret. Fremsendt foto
Quynh Tran vandt Publikumsprisen med denne ret. Fremsendt foto

Kommentarer