Randers By

Syv COVID-19 testcentre klar på syv uger

Her ligger de syv nye COVID-19 testcentre.

I starten af oktober begyndte Region Midtjylland at bygge syv nye, vintersikrede COVID-19 testcentre til afløsning for forårets hvide telte. Nu, 50 dage senere, afleverer regionens sundhedsberedskab nøglerne til det sidste testcenter i Herning.

De syv nye testcentre er bl.a. samlet af specialbyggede container-elementer fremstillet i Polen, fragtet til Danmark og opsat på fundamenter forberedt af danske entreprenører. Så snart bygningerne stod på jorden gik håndværkere i gang med at installere vand, varme, el og it.

Indsats på samlebånd

Dagen efter rykkede værtshospitalerne typisk ind, klar til at indrette og klargøre til test af de første borgere.

– Syv testcentre på syv uger er noget af en præstation, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S). Han er generelt dybt imponeret over hvad hele Region Midtjyllands organisation magter at håndtere i en krisesituation, og er specifikt taknemmelig for de enorme arbejdsindsatser som blandt andre medarbejderne i sundhedsberedskabet og på hospitalerne har ydet siden foråret.

255 containere

255 containere er nu kombineret og monteret, så de minimum til udgangen af næste år kan fungere som rygraden i Region Midtjyllands vifte af testtilbud.

– Masser af medarbejdere både i og udenfor Region Midtjylland har arbejdet langt ud over hvad man med rimelighed kan forvente af dem, for at testcentrene skulle komme på plads i tide til anden corona-bølge, siger Anders Kühnau.

Fra færdige tegninger til færdigt byggeri er der faktisk kun gået fem uger. Men efter syv uger, er alle syv testcentre i drift.

– Når vi lykkes med at bygge testcentre i syv byer og have dem i drift på syv uger, så er det først og fremmest disse medarbejderes fortjeneste. Jeg vil også gerne række ud til de mange private underleverandører, der har skubbet andre opgaver til side, for at få testcentrene op at stå. Uden dem, var vi ikke lykkedes med at blive klar så hurtigt, siger regionsrådsformanden.

Arbejdsplads for 350 medarbejdere

Antallet af medarbejdere varierer efter testcentrenes størrelse med Testcenter Aarhus som den største arbejdsplads med op mod 100 medarbejdere. I andre byer er der ca. 40-45 ansatte i hvert testcenter. I alt bliver testcentrene arbejdsplads for ca. 350 ansatte.

Testcentrene samler alle former for COVID-19 test, og tilbyder test af både gående og kørende. De er også faste udgangspunkter for de testhold, der tilbyder COVID-19 test ved bl.a. sundhedshuse.

Bestil tid til test for COVID-19 på www.coronaprover.dk

Her ligger testcentrene:

(I parentes det hospital, der bemander og leder)

  • Testcenter Horsens, Langmarksvej 57, 8700 Horsens (CASA arena) (Regionshospitalet Horsens)
  • Testcenter Aarhus, Herredsvej 203, 8200 Aarhus N (Aarhus Universitetshospital)
  • Testcenter Randers, Juventusvej 15, 8960 Randers (Regionshospitalet Randers)
  • Testcenter Viborg, Vinkelvej 20, 8800 Viborg (Hospitalsenhed Midt)
  • Testcenter Silkeborg, Ansvej 98, 8600 Silkeborg (Hospitalsenhed Midt)
  • Testcenter Herning, Holingknuden 2, 7400 Herning (Hospitalsenheden Vest)
  • Testcenter Holstebro, Mozartsvej 5, 7500 Holstebro (Hospitalsenheden Vest)

Find flere oplysninger om test for COVID-19 i Region Midtjylland og test ved bl.a. sundhedshuse på www.corona.rm.dk

Kommentarer