Kristrup

Svømmehallen på Tirsdalens Skole åbner igen

Efter en omfattende renovering kan brugerne nu vende tilbage til svømmehallen på Tirsdalens Skole. Pressefoto

Foreningslivet og skolerne får nu mere kapacitet til undervisning og træning i det våde element. Efter et års renovering er svømmehallen på Tirsdalens Skole igen åben.

I 2022 lukkede svømmehallen på Tirsdalens Skole, fordi klinkerne i bassinet var gået løse og skulle skiftes. Samtidig viste det sig, at anlægget, der behandler vandets renhed og temperatur, skulle udskiftes. Det betød et større renoveringsarbejde. Nu står arbejdet færdigt, og brugerne kan vende tilbage til svømmehallen.

– Det er rigtigt dejligt at vores foreninger og skoler igen kan benytte hallen. Stor respekt til alle brugerne, der i et år har måtte finde alternative løsninger. Vi ved godt, at det har været en træls periode. Med åbningen af svømmehallen på Tirsdalen kan presset på kapaciteten lette, og det bliver forhåbentligt igen lettere at finde træningstider, siger kultur- og fritidschef Claus Engstrup.

Glæde hos klubberne

Åbningen vækker blandt andet glæde hos Randers Sportsdykkerklub, hvor træningen på Tirsdalen nu bliver genoptaget. Klubbens formand, Thoms Mortensen, oplyser, at det i nedlukningsperioden ikke har været muligt at træne med dykkerflakser, da det kræver at faciliteterne er til det.

– Vi har kunnet svømmetræne i andre haller, men først nu kan vi igen træne med dykkerflakser i en indendørs hal, siger Thoms Mortensen.

Også hos Swim Team Neptun er der glæde over muligheden for at vende tilbage til Tirsdalen. Det betyder nemlig, at klubben igen kan tilbyde svømning i den sydlige del af byen.

– Vi har haft en udfordring med at få vores medlemmer flyttet over til alternative haltider andre steder i byen. Det er ikke alle, der har kunnet få det til at passe ind, at de skulle til svømning i en anden bydel. Derfor er det også en glæde, at vi nu kan vende tilbage, siger klubbens formand, Kim Hornbæk.

Næste år åbner en svømmehal mere

Siden juli 2019 har Nørrevangsskolens svømmehal været lukket på grund af store skader i bygningens tagkonstruktion, der udgør en sikkerhedsmæssig risiko. Men sektionsleder i Randers Kommunes bygningsadministration, Inge Saugbjerg, oplyser, at der på baggrund af en bevilling fra Randers Byråd er sat gang i en proces, som ender med nye ydervægge og helt nyt tag.

Derfor skal en ekstern ingeniør vurdere, hvordan konstruktion skal laves.  Randers Kommune sætter denne ingeniør-opgave i udbud fra den 31. marts. Selve byggeopgaven forventes at komme i udbud til sommer. Herefter vil byggeriet gå i gang med en forventet færdiggørelse til sommeren 2024.

Kommentarer