Randers By

Svensk tradjazz på Underværket

Foto: Jazz Randers

Det bliver et af Europas mest populære jazzorkestre, der står på scenen, når Jazz Randers torsdag 6. oktober præsenterer Second Line Jazzband fra Gøteborg på Underværket. De seks svenskere har spillet både de største scener og de mindste klubber i det meste af Europa. Fire af medlemmerne var teenagere, da bandet blev startet, og siden er to nye unge kommet til, sådan at Second Line Jazzband holder fast ved den unge og friske stil.

De svenske gæster har indspillet 13 albums og har medvirket i TV- og radioudsendelser i Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Schweiz, Holland, England, Nordirland, Skotland og selvfølgelig Sverige. Orkestrets popularitet skyldes uden tvivl evnen til at skifte stilarter, repertoiret og musikalske retninger under en koncert og samtidig være tro mod New Orleans-stilen. De spiller fra Kid Ory til Bob Dylan og fra Louis Prima til Irving Berlin, og krydrer deres musik med blues og gospel.

Jazz Randers giver også til denne koncert gratis adgang til unge under 25 år, så de kan stifte bekendtskab med traditionel jazz, når det er bedst.

 

Kommentarer