Debat og politik

Svar til vælgerne

Debatindlæg af Svend Bak,  formand for Socialdemokratiets Fællesledelse i Randers.

Spidskandidaten for Liberal Alliance er vældig ivrig efter at få svar på hvad Socialdemokratiet i Randers går til valg på. Og det skal han få, på lige vilkår som alle andre vælgere i Randers Kommune.

Vi har færdigbehandlet vores valgprogram, nu skal det det pudses af rent sprogligt, layoutes og trykkes.

Det er vores intention, at alle vælgere i Randers kommune, også de der er aktive i andre partier, skal have mulighed for at stifte bekendtskab med det inden d. 21. november i år.

Vi får ikke stress af andres mangel på tålmodighed, og vi tror ikke det er ret mange vælgere, der for alvor interesserer sig for kommunalvalget, før sommerferien er overstået, så – ro på!

Vi kender LA som et superliberalt parti, med tilsvarende holdninger. Nogle er dog kommet ned fra træerne, men åbenbart ikke alle.

Her i Randers mener LA stadig, at der er rige muligheder for besparelser på de offentlige budgetter, trylleordet er ”konkurrenceudsættelse”. Og det er tilsyneladende deres vigtigste mål.

Det tror vi ikke i Socialdemokratiet, de kommunale budgetter er skåret ind til benet, så godt og vel.

Velfærdsydelserne til børn, unge, handicappede og ældre tåler ikke flere besparelser, tværtimod!

Vi ser ikke skattestigninger som et mål i sig selv, men som et redskab vi kan blive nødt til at bringe i anvendelse.

Derfor stillede vi forslag i byrådet i september sidste år, om at byrådet skulle søge del i den statslige pulje med ”sanktionsfrie skatteforhøjelser” der var udloddet – altså en mulighed for at hæve skatten uden at staten kræver hovedparten tilbage – en mulighed vi mente var godt at have!

Vi satte ikke beløb på, men ønskede at det skulle drøftes på byrådets budgetseminar, og vi gjorde det fordi vi mener det er dumt at lade den mulighed

Flertallet ønskede ikke at reservere sig denne mulighed, og resultatet blev da også derefter.

Vi ville gerne have gået en anden vej, men blev, takket være ultimative betingelser fra V og O, smidt ud af forhandlingerne.

Byrådets ”lånte” flertal gennemførte en unødvendig sparerunde, som de stadig må kæmpe for at føre ud i livet.

Kommentarer