Debat og politik

Studerende samler underskrifter til bevarelse af busrute

Siden fredag har en gruppe studerende indsamlet underskrifter i protest mod nedlæggelsen af bus 918X mellem Randers og Aarhus.

Konsekvenserne af nedlæggelsen kan læses i bl.a. dette læserbrev fra den 2 juni, samt i denne artikel fra TV2 Østjylland.

Nedlæggelsen rammer de der studerer eller arbejder i Aarhus men som bor i Randers Kommune.

Siden indsamlingen startede har de unge studerende indsamlet hele 237 underskrifter og tallet stiger støt. Vil du også støtte op om indsamlingen, kan du skrive under her.

Desuden har de samlet over 100 medlemmer i en Facebook gruppe mod lukningen.

Nogle af kommentarerne fra underskriftsindsamlingen lyder således:

– Hurtige og hyppige forbindelser mellen Randers og Århus burde være en indlysende nøgleprioritet for et regionalt trafikselskab.

– Jeg har pendlet med 918X i 14 år. (Bortset fra corona tiden). Men det stopper nu, hvis 918X indstilles. Det bliver for bøvlet. Så tager jeg bilen, selv om det strider mod min grønne tankegang.

– Jeg arbejder som pædagog i Risskov og er afhængig af de busser i forhold til mødetider osv. det er den nemmeste vej at komme til Århus på og rigtig mange benytter den dagligt og hvis ikke 118 bussen skal blive overfyldt og folk ikke kan komme på job og kan blive fyret, så skal den ikke nedlægges – for det andet kommer til at ske. Der må gerne lige bruges bare lidt sund fornuft.

Kommentarer