Debat og politik

Støt op om sygeplejerskernes retfærdige lønkrav

Læserbrev af Flemming Østergaard, Kandidat til regionsrådsvalget i Region Midt

Det er kun fuld forståeligt at sygeplejerskerne har sagt – nok er nok med deres nej til en fornyelse af deres overenskomst.

Siden 1969 med den såkaldte tjenestemandsreform har sygeplejerskernes løn ikke afspejlet deres kompetencer, ansvar og det høje uddannelsesniveau de har. Og lige siden er sygeplejerskernes løn sakket længere og længere bagud og det er i bund uretfærdigt. Problemet er skabt af folketinget og derfor er det også dem der skal løse det.

Godt at der er folk som har taget initiativ til et borgerforslag som har fået opbakning med over 50.000 stemmer hvor folketinget nu skal behandle forslaget.

Med det parlamentariske flertal der er for tiden (S, R, SF og Enhedslisten) så vil det være utænkeligt, at partierne vil ignorere sygeplejerskernes berettigede krav om en ny tjenestemandsreform version 2,2021.

Alternativt en minireform som løser lønindplaceringerne for sygeplejerskerne nu hvorefter der kan tages fat på en egentlig lønreform for offentlig ansatte.

Det er bydende nødvendigt at sygeplejerskerne får en klar tilkendegivelse fra det politiske lag om – som politikerne siden 1969 rent faktisk har lovet – at der NU bliver rettet op på den uretfærdige lønindplacering af sygeplejerskerne, der skete tilbage i 1969 ift. fx. folkeskolelærer og politibetjente.

Der vil i de kommende år blive behov for mange flere sygeplejersker bla. fordi vi lever længere – der bliver flere kronikere osv. Derfor er det afgørende vigtigt at kunne rekruttere til sygeplejerskefaget og ikke mindst er det enorm vigtigt at kunne holde på de sygeplejersker så de ikke forlader faget efter forholdsvis kort tid.

Politikere – vis så at I har mod og mands-/kvindehjerter til at rette op på den uretfærdighed sygeplejersker har været udsat for siden 1969.

Kommentarer