Hvidsten

Største parti bør have borgmesterposten

I sin grundlovstale på Hvidsten Kro efterlyste borgmester Claus Omann Jensen (V) svar på, om Socialdemokratiet med Torben Hansen i spidsen, vil fortsætte sin oppositionspolitik med Velfærdslisten og Beboerlisten.

Claus Omann Jensen lod en bombe sprænge da han bekendtgjorde, at han forventer, at Torben Hansen melder klart ud, om han vil støtte Venstre som borgmesterparti, hvis Venstre bliver størst.

– Til gengæld vil jeg være frisk på at drøfte, at hvis Socialdemokratiet bliver største parti, og de fortæller hvilken vej de politisk kigger, så vil jeg godt pege på dem, erklærede borgmesteren.

– Vi har gjort Randers Kommune rigere og vi har siddet ved forhandlingsbordet gang efter gang, og taget ansvar og skabt løsninger. Jeg ville have ønsket, at flere havde taget ansvar så konsekvent som vores to partier. Tænk sig, hvis vi havde en yderligtgående opposition som en gang imellem søgte indflydelse ved forhandlingsbordet i stedet fra at føre forhandlingerne på Facebook og i avisen. Jeg efterlyser i den grad, at oppositionen kommer til bordet, og sikrer deres vælgere indflydelse, på den fremdrift vi i Randers Kommune oplever for tiden.

Derefter påpegede han de resultater, som Venstre har skabt sammen med Dansk Folkeparti.

Randers Kommune har gennem de sidste 3,5 år oplevet en beskæftigelsesfremgang på 1.600 lokale arbejdspladser, og hvor ledigheden er faldet til under landsgennemsnittet. kommunen har således hentet 0,4 procent ind på landsgennemsnittet, og 0,5 procent på Østjylland.

I Randers Kommune er tilflytningen steget til over 600 borgerne om året, og er en af de kommuner i Østjylland med størst netto-tilflytning.

Grundsalget er steget til det tredobbelte, og antallet af vækstvirksomheder hører til blandt det højeste i Danmark.

– Det er alt sammen sundhedstegn for en kommunes økonomi, og det er derfor ikke mærkeligt, at vi igen har fået en stærkere kassebeholdning, så vi bedre kan modstå svære tider, konstaterede borgmesteren.

Den meget omdiskuterede skolestruktur, som endte med lukning af fem skoler, har ifølge borgmesteren givet et provenu på over 30 mio. kroner om året, som alle er brugt på investeringer i skolevæsenet igen.

– Vi gjorde det, som den tidligere socialdemokratiske ledelse drøftede flere gange, men ikke havde modet til at gennemføre, sagde borgmesteren, som anerkender, at nogle familier var uenige i hvilke skoler der skulle lukkes, og udtrykte forståelse for, at de var ærgerlige over, at lige netop deres skole ikke skulle fortsætte.

– Men som politikere skal vi altid finde balancen mellem at prioritere de få og de mange, og det giver til tider trælse situationer, erkendte Claus Omann Jensen, og understregede, at det er hans opfattelse, at langt de fleste er godt tilfreds med, at Randers igen er i stand til at investere i folkeskolen og børnene.

I borgmesterens tale lød der knubbede ord til Velfærdslisten og Beboerlisten.

– Her lokalt kan vi nikke genkendende til populisme. Vi har igennem de sidste 3,5 år oplevet den yderste venstrefløj anført af Beboerlisten og Velfærdslisten tordne mod alt, hvad vi foretager os for at lefle for vælgerne, og opildne til frustration og lede, fastslog borgmesteren.

Alliancen karakteriserede han som førende en politik uden visioner, og som er hemmelig for alle. En politik hvor man bare råber på flere penge, og hvor skattestigninger er eneste løsning samt en politik hvor man ikke vil tage ansvar for den fælles fremtid.

– Vi er et parti der sidder med ved forhandlingsbordet, og vi ved godt, at for at plukke de flotte blomster, så er der af og til også tidsler i bedet. Sådan er demokrati, og glæden ved at plukke blomsterne må aldrig stå i vejen for risikoen for at komme berøring med en tidsel, sluttede borgmester Claus Omann Jensen.

Kommentarer