Spentrup

Spentrup Sogn i Randers Kommune genåbner

Efter syv dage med lave smittetal kan Spentrup Sogn nu genåbne.

“Det er en rigtig god nyhed, at smittetallet i Spentrup nu er meget lavt. Det er godt gået i Spentrup, som helt tydeligt har været gode til at følge de gode vaner, ” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Nedlukningen skete 14. juni 2021 og omfattede både indendørs og udendørs faciliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, ligesom indendørs idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter var omfattet samt byens folkeskole.

“Det er glædeligt, at fritids- og kulturaktiviteter kan genåbne fra lørdag 19. juni og fra mandag kan Blicherskolen igen byde fysisk velkommen til eleverne, ligesom forældre til børn i daginstitution ikke længere opfordres til at holde deres børn hjemme, ” siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør og leder af kommunens krisestyringsgruppe.

Han har i dag sendt en officiel ophævelse til både skole, idræts- og kulturaktiviteter i Spentrup.

Spentrup Sogn blev lukket ned, da sognet den 11. juni havde 20 smittede de seneste syv dage og samtidig ramte en incidens over 600 smittede pr. 100.000 indbyggere samt en positivprocent for testresultater over 3 pct. Dermed trådte en automatisk nedlukning i kraft.

Den 18. juni – syv dage senere kan det konstateres, at Spentrup Sogn i syv dage har ligget under 20 smittede. Fredag 18. juni er smittetallet 3 smittede de seneste syv dage. Samtidig er incidensen 112,57 smittede pr. 100.000 indbyggere (grænsen er 600) og der er en positivprocent på 0,72 (grænsen er 3 procent)

En nedlukning bliver ophævet, når mindst et af kriterierne igen er under grænseværdien og har været det syv dage i træk.

Genåbningen af Spentrup Sogn betyder, at borgerne i sognet nu kan følge de generelle retningslinjer for genåbning i samfundet.

“Her skal vi alle huske, at supervåbnet for at holde smitten nede, det er at holde afstand, undgå kys og kram og vaske eller spritte hænder,” siger Torben Hansen.

Fakta

Der er 2.640 borgere i Spentrup Sogn. Følgende institutioner har været påvirket af nedlukningen:

Spentruphallerne samt øvrige idrætslokaliteter i forbindelse med hallerne, Melvinas Hus, KFUF Spejderne (Steen Blichers gruppen), Blichers Juniorklub, Randers Musikskole på Blicherskolen, Svømmehallen, Spentrup IF, Blicherskolen (dog med mulighed for nødpasning). I børnehuset Spentrup (kommunal) og Spentrup Lilleby (privat) blev forældrene opfordet til så vidt muligt at holde børnene hjemme.

Kommentarer